Een vroege start in je moestuin: Je zal versteld staan welke groenten je nu al kunt zaaien

Huis en tuin
door VDS
zaterdag, 09 maart 2024 om 21:45
groenten eten tuin oogst
Voor veel tuinliefhebbers kan het moestuinseizoen niet vroeg genoeg beginnen, en ondanks het feit dat maart vaak nog wordt beschouwd als de laatste wintermaand, kunnen er al enkele voorbereidingen worden getroffen en enkele gewassen worden gezaaid.
Bij het opstarten van je moestuin zijn er echter enkele dingen om rekening mee te houden. Houd bijvoorbeeld rekening met de vorst, omdat maart nog steeds koude nachten kan hebben. Zorg ervoor dat je planten goed beschermd zijn.

Deze groenten kan je in maart al zaaien in je moestuin

1. Radijzen: Deze groenten zijn een geweldige keuze om in maart te zaaien. Ze groeien snel - binnen 30 dagen na het zaaien kunnen ze al geoogst worden.
2. Winterharde salade: Groenten zoals spinazie, veldsla, en verschillende soorten bladsla zijn bestand tegen lagere temperaturen en kunnen ook in het vroege voorjaar worden gezaaid.
3. Kool en broccoli: Het vroege voorjaar is ook een goede tijd om kolen te planten. Vroege variëteiten van broccoli kunnen ook nu al gezaaid worden.
4. Uien en sjalotten: Deze groenten kunnen al in maart gezaaid worden. Ze hebben tijd nodig om groot te worden en kunnen gemakkelijk tegen de kou.
5. Wortelen: Hoewel ze een iets langere groeiperiode hebben, kunnen wortelen al in maart worden gezaaid. Zorg ervoor dat de grond goed is voorbereid, vrij van stenen en diep losgemaakt voor de beste resultaten.
Deze vroege zaden zijn de belofte van een overvloedige oogst later in het jaar. Dus trek je tuinlaarzen aan, haal je hark en schop tevoorschijn, en ga je moestuin in. Veel succes en plezier in je moestuin!