Vul uw tuin met kleur: de beste bloemen om te planten in maart

Huis en tuin
door RMO
vrijdag, 08 maart 2024 om 7:45
bloemen weide verschillende bloemen tuinieren tuintip
Als de lente begint te ontwaken, is het tijd om over je tuin na te denken. Voor degenen die later in het jaar willen genieten van een explosie van kleuren, is maart een uitstekende maand om bloemen te planten.
In dit artikel verkennen we welke bloemen je in maart kunt planten zodat je later in het jaar kunt genieten van een prachtige bloemenpracht.

Voor kleur en pracht later, kan je nu al aan het planten gaan

Allereerst zijn er enkele bloemen die bekend staan om hun weerstand tegen de nog steeds koude nachten, maar die toch in staat zijn om bloemen te produceren later in het jaar. Dahlia's zijn hiervan een goed voorbeeld. Deze bloemen zijn winterhard en hun bollen kunnen worden geplant in maart voor een kleurrijke zomerdisplays.
Een andere keuze is de Anemoon. Deze bloem, vooral de soort Anemone blanda, is perfect voor vroege voorjaarskleur in de tuin. Ze zijn winterhard, gemakkelijk te kweken en zullen jaar na jaar blijven bloeien.
In maart kan je ook beginnen met het planten van Gladiolen. Hoewel Gladiolen thermofiel zijn en van de warmte houden, kunnen ze al in maart worden geplant, zolang je ze maar op een warme, zonnige plek zet. Ze bloeien pas in de zomer, maar de prachtige, grote bloemen zijn het wachten zeker waard.
Vergeet niet de Petunia, een populaire keuze onder tuiniers voor hun uitbundige, kleurrijke bloemen. Petunia's zijn vorstgevoelig, dus als je in een gebied woont waar het nog steeds vriest in maart, wil je misschien wachten tot april om ze te planten.
Voor een interessante textuur en een pop van kleur, overweeg dan het planten van Astilbe. Deze bloemen hebben delicate, gevederde bloemen en ze zijn winterhard, dus je kunt ze in maart planten voor een bloei in de late lente of vroege zomer.
Tot slot, maart is ook een goede tijd om te beginnen met het planten van zomerbloeiende bollen zoals Lelies en Alliums. Hoewel deze bloemen pas in de zomer zullen bloeien, zal het planten in maart hen de tijd geven die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.
In conclusie, maart is een uitstekende tijd om bloemen te planten om later in het jaar van een prachtige kleurenpracht te genieten. Er zijn veel verschillende bloemen om uit te kiezen, van Dahlia's en Anemonen tot Gladiolus en Petunia's, dus er is voor elk wat wils om je tuin te vullen met kleur en leven.