5 geheimen voor kreukvrije kleding: Zelfs zonder strijkijzer

Huis en tuin
door VDSzondag, 11 februari 2024 om 16:45
kleding kleren klerenrek felle kleuren
Het is iedereen wel eens overkomen: je arriveert op je bestemming na een lange reis en merkt dat je kleding vol kreuken zit. Maar, wat als er geen strijkijzer beschikbaar is? Of je hebt gewoon een hekel aan strijken, lees dan zeker verder.

Kreuken uit je kleding te halen met simpele tips

Geen zorgen, er zijn enkele trucjes die je kunt gebruiken. In dit artikel geven we je tips over hoe je kreuken uit kleding kunt doen zonder dat je een strijkijzer gebruikt, ideaal voor als je op reis bent.
1. Gebruik douchestoom
Ongelooflijk maar waar, de douche kan fungeren als een noodstoomstrijkijzer. Hang je gekreukte kledingstuk zo dicht mogelijk bij, maar niet in de douchecabine. Zorg ervoor dat je de douche op het heetste water zet en sluit de badkamerdeur. De stoom die vrijkomt tijdens het douchen zal de kleding gladstrijken. Laat het kledingstuk hangen tot de stoom volledig is verdwenen en je zult zien dat de meeste kreuken verdwenen zijn.
2. Rol je kleding op
Als je je koffer inpakt, probeer dan je kleding op te rollen in plaats van ze op te vouwen. Dit is vooral handig voor T-shirts, onderkleding en andere kledingstukken gemaakt van katoen of jersey. Het rollen helpt om kreuken te voorkomen, en je bespaart ook ruimte in je koffer.
3. Gebruik een haardroger
Een haardroger kan ook worden gebruikt als een 'noodstrijkijzer'. Richt de warme lucht direct op de kreukels en trek het kledingstuk voorzichtig strak om de stof glad te krijgen. Zorg ervoor dat je de haardroger niet te dichtbij houdt, omdat je je kleding niet wilt beschadigen.
4. Draag kleding met kreuken-tolerante stoffen
Het kan nuttig zijn om, als je op reis gaat, kleding te kiezen die gemaakt is van kreukvrije stoffen. Sommige van deze materialen zijn onder andere bepaalde soorten polyester, cashmere, en sommige soorten jersey stof.
5. Gebruik kreukvrije spray
Er zijn producten op de markt specifiek gemaakt om kreuken te verminderen. Deze sprays zijn bijzonder handig als je onderweg bent. Je spuit het simpelweg lichtjes op je gekreukte kledingstuk, trekt het glad en laat het drogen.
In conclusie, het is zeker mogelijk om de kreuken uit je kleding te verwijderen zonder de hulp van een strijkijzer. En mocht je echt in een knijp zitten, overweeg dan eens om een professionele stomerij te bezoeken. Welke methode je ook kiest, vergeet niet om altijd de instructies op je kledinglabel te lezen en te volgen.