Hit op Netflix: Belgische indringende Tweede Wereldoorlog film betreedt wereld podium

Entertainment
door VDS
zondag, 11 februari 2024 om 18:45
wil will netflix film
Vanaf 31 januari heeft een Belgische oorlogsfilm zijn intrede gemaakt op Netflix waardoor nu globaal kennisgemaakt kan worden met deze indringende film.

'Wil' debuteerd op Netflix wereldwijd op 5e plaats wereldwijd

Netflix schrijft deze week in haar overzicht : "Het Tweede Wereldoorlog drama "WIL" (België) kende een indrukwekkend debuut met een vijfde plek in de ranglijst met 3.4 miljoen views".
De film, met de originele naam 'Wil', speelt zich af tijdens de nazi-bezetting in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het schetst het vreselijke verhaal van politieagenten die tijdens de nazi-bezetting actief was.
De hoofdpersoon, Wilfried Wils, assistent bij de Antwerpse politie, wordt tegen zijn zin betrokken bij de razzia's op de Joden tijdens de oorlog.
De film illustreert zijn strijd om zowel de Joden als zijn geliefden te onttrekken aan de onderdrukking, waarbij pijnlijke beslissingen niet ontweken kunnen worden.
Onder leiding van regisseur Tim Mielants, bekend van het regisseren van bekroonde Engelstalige tv-shows zoals Peaky Blinders, The Terror en Legion, is deze film tot stand gekomen.
Het script is mede geschreven door Mielants met de hulp van Carl Joos. De cast, gevuld met een getalenteerde cast waaronder Stef Aerts, Annelore Crollet en Matteo Simoni, raakt kijkers diep.