Doe dit absoluut niet als je een kater hebt: Daardoor ga je je nog slechter voelen

Gezondheid
door VDS
zondag, 19 mei 2024 om 7:45
hoofdpijn kater pijn
Ondanks onze beste bedoelingen, kan een avondje uit soms leiden tot een fikse kater. Hoofdpijn, misselijkheid, vergezeld van extreme vermoeidheid zijn slechts enkele symptomen van deze onaangename toestand.

Hoe kan je het best een kater aanpakken om er snel terug bovenop te zijn?

Er is een brede waaier aan katerbehandelingen beschikbaar, variërend van huismiddeltjes tot wetenschappelijk onderbouwde maatregelen. In dit artikel presenteren we je enkele van de meest effectieve methoden.
Hydratatie
Alcohol heeft een uitdrogend effect op het lichaam, dus het eerste wat je kan doen om je beter te voelen, is veel water drinken. Water helpt om de gifstoffen uit je lichaam te spoelen en hydrateert je droge weefsels, wat kan helpen om hoofdpijn en duizeligheid te verminderen.
Voedzaam ontbijt
Hoewel je bij een kater misschien niet meteen aan eten denkt, kan een goed ontbijt je wel helpen om sneller te herstellen. Voedzame voeding zoals volkoren toast, eieren en fruit kunnen je bloedsuikerspiegel weer op peil brengen en je energieniveau verhogen.
Rust
Neem de tijd om te rusten als je een kater hebt. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de effecten van alcohol, dus zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt.
Vermijd caffeïne
Hoewel je misschien geneigd bent om een kop koffie te drinken om je wakker te maken, kan dit je kater eigenlijk erger maken. Caffeïne kan je lichaam verder uitdrogen, waardoor je je uiteindelijk nog slechter kan voelen.
Lichte lichaamsbeweging
Een korte, lichte wandeling kan helpen om sommige symptomen van een kater te verminderen. Inspanning zorgt ervoor dat je lichaam endorfines vrijmaakt, stoffen die je humeur verbeteren en pijn verminderen.
Tot slot, onthoud dat de beste manier om een kater te vermijden, is door met mate te drinken en veel water te drinken tussen alcoholische dranken door. Maar als je toch een kater krijgt, kan het volgen van deze tips je helpen om er snel bovenop te komen.