Gooi aardappelschillen bomvol voedingsstoffen niet meer weg: Dit kan je ermee doen

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 13 juni 2024 om 13:45
aardappel aardappelschil
We worden ons steeds bewuster van de voedselverspilling en proberen op onze eigen manier bij te dragen aan een duurzamere planeet.
Eén van de dingen die we vaak weggooien zijn de schillen van aardappelen, maar wist je dat deze bomvol voedingsstoffen zitten? In plaats van te verspillen, is het mogelijk om ze te gebruiken om smakelijke knapperige snacks te maken.
De voordelen van aardappelschillen: ze zitten vol vitamines en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Daarnaast bevatten ze een goede hoeveelheid vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Het recept voor aardappelschillen snacks in  de airfryer

Benodigdheden:
- Schillen van 4 tot 5 middelgrote aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper, en andere favoriete kruiden naar smaak
Bereiding:
1. Zorg ervoor dat alle schillen goed schoon zijn door ze af te spoelen onder stromend water.
2. Dep de schillen droog met een schone handdoek. Het is belangrijk dat ze zo droog mogelijk zijn zodat ze goed knapperig worden in de airfryer.
3. Doe de aardappelschillen in een kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed zodat alle schillen bedekt zijn met een dun laagje olie.
4. Voeg nu de zout, peper, en andere kruiden toe naar smaak. Meng opnieuw goed.
5. Leg de aardappelschillen in een enkele laag in de airfryer. Vermijd dat ze over elkaar heen liggen om ervoor te zorgen dat ze allemaal even knapperig worden.
6. Stel je airfryer in op 200 graden Celsius en bak de schillen zo'n 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
7. Serveer direct en geniet!
Dit recept met aardappelschillen is een geweldige manier om verspilling te reduceren en een gezonde, lekkere snack te creëren. Het is makkelijk, snel, en kan worden aangepast met je favoriete kruiden of specerijen.