Recept voor streuseltaart: eenvoudig te maken en het resultaat is buitengewoon heerlijk

Eten en drinken
door VDS
maandag, 10 juni 2024 om 13:45
streuseltaart
Als je een zoetekauw bent en graag je eigen desserts maakt, dan is dit je geluksdag. Het recept voor Streuseltaart dat we vandaag met je delen is eenvoudig en het resultaat is buitengewoon heerlijk.
Het woord "streusel" komt uit het Duits en betekent 'verkruimelen', en deze taart is zo genoemd vanwege de kruimelige, zoete topping. Dus pak je keukenschort en bereid je voor op een fantastische bakervaring.

Recept voor streuseltaart

Ten eerste, laten we beginnen met wat je nodig hebt voor deze streuseltaart.
Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:
Voor het deeg:
- 350 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram suiker
- 1 vanillestokje (zaadjes eruit gehaald)
- 200 gram ongezouten roomboter
- 1 ei
Voor de vulling:
- 1 kilo appels (geschild en in blokjes gesneden)
- Het sap van een halve citroen
- 75 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
Voor de streusel:
- 150 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram koude roomboter
Hier zijn de stappen die je moet volgen:
1. Voor het deeg, meng de bloem, bakpoeder, suiker en vanillezaadjes in een kom. Voeg dan de boter en het ei toe en kneed goed totdat je een glad deeg krijgt. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Terwijl het deeg rust, kun je beginnen aan de vulling. Meng de appelblokjes met het citroensap, suiker en kaneel. Zet opzij.
3. Voor de streusel, meng de bloem en suiker in een kom. Voeg dan de boter toe en kneed tot je kleine kruimels krijgt.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de zijkanten van een taartvorm ermee. Zorg ervoor dat het deeg goed is aangedrukt.
5. Schep de appelvulling in de taartvorm, en strooi de streusel erover. Bak in de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat de streusel goudbruin is.
6. Laat de Streuseltaart volledig afkoelen voordat je hem snijdt en serveert.
Geniet van je zelfgemaakte Streuseltaart! Deze gebakken lekkernij is de perfecte traktatie voor je familie of vrienden en een geweldig dessert voor elk feest. En herinner je je nog dat streusel 'verkruimelen' betekent? Dat is precies wat deze taart doet in je mond - verkruimelen en smelten in pure zoetheid.