Simpel maar zo effectief: met deze tip schuift je strijkijzer veel beter over je kleding om al de plooien glad te strijken

Vrije tijd
door VDS
donderdag, 13 juni 2024 om 16:45
strijken huishouden strijkijzer glad maken
Veel vrouwen én mannen vertrouwen dagelijks op hun stoomstrijkijzer om hun kleding er netjes en kreukvrij te laten uitzien. Maar wist je dat je iets aan het water kunt toevoegen om die lastige plooien nog beter weg te strijken?
Alvorens we deze truc bespreken, is het belangrijk om te vermelden dat je bij het strijken van je kledij het beste gedemineraliseerd of gedestilleerd water kunt gebruiken. Dit vooral omdat leidingwater mineralen bevat die zich aan de binnenkant van het strijkijzer kunnen ophopen en uiteindelijk de prestaties ervan kunnen beïnvloeden.

Voeg dit alledaags product toe aan je strijkwater

Het geheim om die plooien nog efficiënter glad te strijken, is toevoeging van azijn aan het water in je strijkijzer. Ja, je leest het goed: azijn. Azijn is een geweldig hulpmiddel voor het strijken omdat het water zachter maakt, waardoor de stoom efficiënter kan werken om plooien te verwijderen. Maar hoe doe je dit precies?
Volg de volgende eenvoudige stappen:
1. Vul je stoomstrijkijzer met water zoals je normaal gesproken zou doen.
2. Voeg vervolgens een scheutje witte azijn toe. De algemene aanbeveling is om één deel azijn op negen delen water te gebruiken, maar voel je vrij om de verhouding aan te passen op basis van hoe hard je water is.
3. Gebruik je strijkijzer zoals gewoonlijk. Je zult al snel merken dat het strijkijzer meer damp produceert en dat de plooien makkelijker weg te strijken zijn.
Maak je geen zorgen over de geur van de azijn; die zal verdwijnen zodra de kledingstukken droog zijn.
Let er eveneens op dat je strijkijzer regelmatig schoonmaakt om eventuele mineraalafzettingen te verwijderen en het optimaal te laten functioneren.
Het gebruik van azijn in je strijkijzer kan het strijken gemakkelijker en efficiënter maken om hardnekkige plooien aan te pakken. Het is een eenvoudige, goedkope toevoeging die je strijkroutine kan transformeren. Probeer het eens en zie zelf het verschil!