Zweeds misdaaddrama kruipt onder de huid van Netflix-kijkers: "Indrukwekkend"

Entertainment
door VDS
zaterdag, 04 mei 2024 om 11:45
deliver me netflix serie
Een nieuw Zweeds drama vol menselijke thema’s over opgroeien en hoe de druk van buitenaf een jong leven helemaal kan verwoesten, staat nu op Netflix.
Het Zweedse misdaaddrama vertelt het verhaal van twee tieners die onder dwang lid worden van een bende. Het verhaal van ‘Deliver Me’ is gebaseerd op de bestseller van Malin Persson Giolito. De serie is geregisseerd door Anna Zackrisson (Snow Angels, The Restaurant).
Kijkers zijn enorm onder de indruk van deze serie: “Indrukwekkend”, “Een bijzondere serie”, “Goede serie. Hoe criminaliteit vele levens kapot maakt”, lezen we over deze meeslepende serie.
Twee beste vrienden Dogge (Strand) en Billy (Hassan) groeien op in Zweden. Van buitenaf lijkt Dogge een bevoorrecht leven te leiden, maar de verslaving van zijn ouders heeft geleid tot verwaarlozing.
Billy daarentegen is financieel achtergesteld, maar leeft in een veilig en liefdevol gezin. Hun vriendschap biedt hen stabiliteit in hun chaotische jonge levens, maar ze zijn kwetsbaar voor invloeden van buitenaf.
Verschillende bendes zijn actief in hun stad. Na te zijn gerekruteerd door een meedogenloze crimineel, Mehdi (Njie), worden Dogge en Billy drugsrunners.
Maar als Billy later probeert zijn banden met de bende te verbreken, zit hij in de val. Zowel hij als Dogge komen oog in oog te staan met geweld.
In de hoofdrollen van de serie Deliver Me zien we nieuwkomers Yasir Hassan en Olle Strand als de veertienjarige jongens Billy en Dogge. Yusra Warsama vertolkt het personage Leila, Billy's moeder, terwijl Ane Dahl Torp en Henrik Norlén de rollen van Dogge's ouders Jill en Teo op zich nemen.