Laat sangria achter je: Dit drankje wordt deze zomer een hit!

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 04 mei 2024 om 13:45
tinto de verano drank cocktail zomer
Het is weer hoog tijd voor zonnige terrassen en verfrissende drankjes nu de zon af en toe komt piepen. Er is weinig zo verfrissend als een glas Tinto de Verano, letterlijk vertaald als 'zomerrood'.

Recept voor Tinto de Verano

Deze populaire Spaanse cocktail is eenvoudig te maken en zorgt voor instant vakantiegevoel. In dit artikel delen wij het recept voor Tinto de Verano.
Ingrediënten:
- 50% Rode wijn
- 50% Gaseosa of Sprite/Fanta lemon
- Ijsblokjes
- Citroen schijfjes voor garnering
Bereidingswijze:
1. Vul een groot glas tot de helft met rode wijn. Een eenvoudige, niet te zware wijn is hier het beste voor. Het hoeft zeker niet de duurste wijn te zijn, omdat de smaak zal worden gemengd met de andere ingrediënten.
2. Vul de andere helft van het glas met de Gaseosa. Als je geen Gaseosa kunt vinden, kun je deze vervangen door Sprite of Lemon Fanta. De smaak zal dan iets zoeter zijn, maar de bubbles zorgen nog steeds voor dat verfrissende gevoel.
3. Voeg een paar ijsblokjes toe om je drankje lekker koel te houden.
4. Garneer het glas met een schijfje citroen voor die extra zomerse touch.
En daar heb je het, je eigen homemade Tinto de Verano. Perfect voor de warme zomeravonden of een gezellige borrel met vrienden.
Tips voor de liefhebbers:
- Probeer ook eens een witte versie door de rode wijn te vervangen door witte wijn.
- Voeg voor een extra fruitige smaak wat vers fruit toe zoals sinaasappelschijfjes of bessen.
- Om het minder zoet te maken, kun je de verhoudingen aanpassen en iets meer wijn toevoegen.
Tegelijkertijd met het serveren van deze verfrissende drank, vergeet niet het belang van goed gezelschap en een ontspannen sfeer.
Tinto de Verano is niet alleen een drankje, het is de belichaming van de Spaanse zomer. Laat dit jaar sangria achter je en ga voor de authentieke Spaanse zomerervaring met een zelfgemaakte Tinto de Verano.
Geniet van het moment, de gezelligheid en natuurlijk je heerlijke glas Tinto de Verano. Uiteindelijk is het de kunst van genieten, "El arte de disfrutar", wat de Spanjaarden zo goed beheersen. Proost op de komende zomer!