Wraak, spanning en intriges: De 3 meest opwindende wraakseries op Netflix

Entertainment
door VDS
dinsdag, 02 april 2024 om 18:45
hit run netflix serie
Netflix heeft een schat aan series die ingaan op wraak in al zijn ingewikkelde vormen. In de volgende alinea's zullen we drie van deze series onder de loep nemen. Elk van deze series biedt unieke perspectieven op het thema wraak en de ingrijpende gevolgen ervan.
Hit & Run: In deze opwindende actiethriller krijgt het leven van een gelukkig getrouwde man een drastische wending wanneer zijn vrouw wordt gedood bij een mysterieus hit and run ongeluk in Tel Aviv. Overmand door verdriet en verwarring, gaat hij op jacht naar de killers die gevlucht zijn naar de VS. Met de hulp van een ex-geliefde, (Sanaa Lathan), onthult hij verontrustende waarheden over zijn dierbare vrouw en de geheimen die ze voor hem verborgen hield.
The Last Kingdom: Het verhaal ontvouwt zich in het late 9e en vroege 10e eeuw in Groot-Brittannië. Het eiland wordt geplaagd door Denen en is verdeeld in zeven koninkrijken, met Wessex als laatste koninkrijk, geregeerd door de illustere Koning Alfred de Grote. Uthred, die zichzelf de rechtmatige heer van Bebbanburg noemt, valt als kind in Deense handen en wordt opgevoed als een van hen. Later klimt Uthred hogerop en komt in contact met Alfred, waar hij zichzelf vestigt als een legerleider en krijgsheer. Hij hoopt dat hij Bebbanburg kan heroveren met zijn banden met Alfred, maar zijn eed aan de christelijke koning en zijn loyaliteit aan zijn Deense adoptiefamilie brengen hem steeds weer in een loyaliteitsconflict.
Lupin: Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, probeert de charismatische dief Assane Diop wraak te nemen op dezelfde rijke familie die onrecht heeft begaan tegen zijn vader. Emmy-winnaar Louis Leterrier toont zijn regiedeskundigheid in deze serie met Omar Sy ('The Intouchables') in de hoofdrol.