Met een minimum aan inspanning en kosten zelf eelt verwijderen: De benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis!

Gezondheid
door VDS
dinsdag, 02 april 2024 om 16:45
eelt voeten voetverzorging lichaamsverzorging
Eelt op je voeten kan op lange termijn ongemak en pijn veroorzaken. Het is een veelvoorkomend probleem, vooral voor mensen die veel staan of lopen tijdens hun dagelijkse bezigheden.
Hoewel het een manier van het lichaam is om je huid te beschermen tegen druk en wrijving, kan het samenklitten van dode huidcellen tot een hinderlijk probleem leiden.
De dode huidcellen zijn ook geen mooi zicht, zeker niet met de lente en zomer in het vooruitzicht. Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken, en velen hiervan kunnen worden uitgevoerd met huishoudelijke middelen.
Voordat we deze remedies aanbieden, is het belangrijk te vermelden dat als de eeltplaats ontstoken, pijnlijk of bloederig is, het raadzaam is om medische hulp te zoeken.

Leer je voeten opnieuw te verzachten met een minimum aan inspanning en kosten

Maar als je last hebt van normale eelt, lees dan verder en leer hoe je je voeten thuis zacht en glad kan maken. Op die manier kan je de dure pedicure uitsparen en de middelen heb je waarschijnlijk al in huis!
Weken en scrubben: Maak een voetenbad met warm water en voeg een halve kop Epsom zout toe. Dit zal helpen om de eeltplekken te verzachten.
Na het weken van je voeten gedurende 10-15 minuten, gebruik je een puimsteen om voorzichtig de eeltplekken weg te schrobben. Dit helpt de dode huidcellen te verwijderen. Spoel je voeten na het scrubben af ​​en droog ze goed af.
Azijn en broodpap: Meng een deel azijn met drie delen water en verwarm het mengsel. Week een stuk brood in deze oplossing en bind het vervolgens om de eeltplek heen. Laat dit een nacht zitten. De volgende ochtend kan je de eelt zachtjes wegschrobben.
Citroenschil: Citroenschil heeft zure eigenschappen die helpen bij het afbreken van de hardheid van de eelt. Bind de schil om je voet met de binnenkant tegen de eelt aan en laat het een nacht zitten.
Baking soda scrub: Baking soda is een uitstekende natuurlijke exfoliator. Meng drie delen baking soda met een deel water om een pasta te maken en scrub hiermee de eeltplekken.
Olijfolie of kokosolie: Deze oliën kunnen helpen bij het verzachten van de hardheid van de eelt. Met name als je ze na het scrubben aanbrengt, kunnen ze de huid diep hydrateren om verdere ophoping van dode huidcellen te voorkomen.
Vergeet niet dat herhaling de sleutel is. Deze behandelingen moeten consistent worden uitgevoerd om echt een verschil te maken.
Preventie is het beste medicijn. Het dragen van goed passende schoenen, je voeten regelmatig scrubben en het aanbrengen van een hydraterende crème zijn de beste manieren om toekomstige ophoping van eelt te voorkomen.