Kijkers emotioneel overweldigd door wat ze zien in Netflix rampenfilm: "Ik huilde onbedwingbaar aan het einde"

Entertainment
door VDS
zondag, 05 mei 2024 om 18:45
society of the snow netflix film
Sinds begin dit jaar heeft Netflix een enorm indrukwekkende, waargebeurde rampenfilm in hun collectie opgenomen. Het meeslepend verhaal raakt kijkers nu nog steeds diep.
Society of the Snow, is een film gebaseerd op de beruchte crash van Vlucht 571 in het onherbergzame Andesgebied in Chili.

Crash in Andesgebied brengt kijkers op puntje van hun stoel door inleving

Een rugbyteam uit Uruguay was aan boord van Vlucht 571 onderweg naar een wedstrijd in Chili. Maar het vliegtuig kwam daar nooit aan en crashte vlak voor de bestemming. De overlevenden kwamen tercht in een extreem klimaat met temperaturen tot - 40 graden.
De overlevenden moesten zich twee maanden en half in de romp van het gecrashte vliegtuig schuilhouden, organiseren, en zien te overleven zonder te weten of ze het zouden overleven.
"De 15 overlevenden die er nog steeds zijn en het verhaal kunnen navertellen, waren essentieel om de realiteit van wat daar gebeurde in kaart te brengen”, vertelt Belén Atienza, een van de filmproducenten, aan Netflix.
Kijkers zijn nog altijd aangegrepen wanneer ze deze hartverscheurende film bekijken. "Een van de beste films voor mij. Vol emotie. Ik huilde onbedwingbaar aan het einde."
“Mijn God, deze film heeft me echt op het puntje van mijn bank doen zitten ... Ik heb gehuild als een baby ... Zo hartverscheurend, tot nadenken stemmend en zeker reden voor discussie met familie en vrienden ... Zeker een aanrader!”
"Uitstekend, intens en ontroerend waargebeurd drama. Ik heb hem twee keer gekeken."