Ijzersterke horrorserie op Netflix doet je van angst wegkijken: “Zalige serie”

Entertainment
door VDS
donderdag, 02 mei 2024 om 18:45
from netflix serie
Op Netflix staat sinds kort een horrorserie die lijkt op ‘Under The Dome’, maar dan met een extra dimensie.
'From' is zeker een aanrader wanneer je houdt van horror met een opbouwende spannings- en schrikelementen. Een volgend seizoen mag voor de fans asap komen: “Helemaal mijn dada ..pas aan aflevering 2”, “Zalige serie kijk uit naar volgende seizoen”.
Als je de serie From hebt gezien gebrijp je ook deze reactie van een kijker: “Fantastisch!! Gisteravond beginnen kijken. Toen het echt heel donker was, moesten mijn gordijnen toch dicht hoor.”
Jim en Tabitha Matthews die worstelen met de nasleep van een persoonlijke tragedie stranden samen met hun twee kinderen tijdens een roadtrip met hun camper in een spookachtig stadje in Midden-Amerika.

From: Een spookstad laat zijn inwoners niet meer gaan en houdt kijkers aan hun tv gelijmd

Er leven nog een hoop andere mensen, die elk op hun beurt vast komen te zitten in deze spookstad. Het geheimzinnige stadje laat niemand die het betreedt meer gaan.
Boyd Stevens is de sheriff van dienst, die met behulp van talismannen en een streng beleid zijn mensen hoopt te kunnen beschermen in zijn stad. Boyds rol wordt magnifiek vertolkt door Harrold Perrineau die je nog kan kennen van zijn rol in Lost.
De mensen die in Colony House wonen, waaronder Boyds zoon Ellis, luisteren dan weer naar Donna. Maar de monsers van de nacht proberen de inwoners te bespelen zodat ze binnen gevraagd worden, en dan wordt het pas eng.
Natuurlijk zoeken enkele van de ‘gevangenen’ in From naar een uitweg. En reageert iedereen anders wanneer ze komen vast te zitten.
Een recensent schrijft: “From vindt dan ook de perfecte balans tussen échte enge scènes en een verhaallijn die je toch benieuwd maakt naar het vervolg. Hoewel ik soms wilde wegkijken uit angst, zat ik tegelijkertijd ook vastgekluisterd aan mijn scherm.”