Bingetopper op Netflix: Serie over sekte die opnieuw tot leven komt laat kijkers niet los

Entertainment
door VDS
zondag, 28 april 2024 om 18:45
anthracite netflix serie
Soms komt er op Netflix een bijzondere serie die als het ware bij de kijkers sluimert en waar niet zo heel veel buzz over ontstaat, maar die wel de moeite is!
Vandaar stellen we jullie nog graag even de spannende reeks Anthracite voor, een Franse miniserie die het moet hebben van een intrigerend verhaal en een mooie setting.

Een straf verhaal over een sekte die opnieuw tot leven komt na 30 jaar in Anthracite

Het verhaal start sterk, je ziet hoe in 1994 de leider van de Écrins sekte, Caleb Johannson (Cassetti), door een SWAT-team voor zijn eigen huis in de Franse Alpen wordt gearresteerd. Binnen is iedereen dood.
Dertig jaar later, wanneer een journalist, Solal, de sekte onderzoekt en ontvoerd wordt, gaat zijn dochter Ida, naar hem op zoek. Ze stuit snel op een foto van Jaro (Hatik). Via haar ruime netwerk online, dat is haar dingetje, spoort ze hem op.
Jaro werkt in een chique skiresort in de Franse Alpen als onderdeel van een arbeidsintegratieprogramma. Blijkbaar wil de sekteleider van weleer, Johannson contact maken met Jaro en vanaf dan komt het verhaal in een stroomversnelling en ontvouwt zich een macaber verhaal.
Ze zullen zich snel realiseren dat hun betrokkenheid bij deze zaak niets te maken heeft met toeval en dat de antwoorden die ze zoeken geworteld zijn in de geheimen van hun eigen verleden...
Eenmaal begonnen kunnen kijkers niet stoppen met kijken: "Was een vrij goede serie en interessante setting", “Goede serie, is een binge watcher”, “De moeite om te zien”, “Bingewatchen! Heel goed en spannend!”