Duitse actie-thriller die je op het puntje van je stoel houdt en toch een lach op je gezicht tovert: “Bangelijke goede serie!”

Entertainment
door RMO
vrijdag, 22 maart 2024 om 18:45
kleo netflix serie
Kleo is een Duitse actie-thriller komedie televisieserie, gecreëerd door Hanno Hackfort, Richard Kropf en Bob Konrad voor Netflix.

Bingetopper op Netflix die zorgt voor hilariteit in een Duitse serie

Kijkers vinden deze serie, die trouwens in 2024 nog een tweede seizoen krijgt, top. “Bangelijke goede serie!”, “Jella Haase is een top actrice!” en “Schitterend!”, lezen we online.
Het verhaal van Kleo: In 1987 wordt Kleo Straub, een moordenaar voor de Oost-Duitse Stasi, onterecht opgesloten door haar eigen bureau nadat ze succesvol een dubbelspion heeft omgebracht in een nachtclub in West-Berlijn.
Na haar vrijlating in 1989, als gevolg van de val van de Berlijnse Muur, start ze een wraakmissie. Ze is vastberaden te ontdekken wie haar in de val heeft gelokt.
Iedereen die betrokken was bij haar val kan een bezoekje verwachten van Kleo en haar harde aanpak, wat vaak resulteert in hilarische taferelen en vermommingen.
Tegelijkertijd ontdekt Sven Petzold, een ondergewaardeerde agent die getuige was van de moord in 1987, de connectie tussen die moordaanslag en Kleo, waardoor hij zonder dat hij het weet haar wraakplan saboteert.