Houd je scheermes in topconditie en bespaar geld: Deze tip zorgt ervoor dat je scheermes veel langer meegaat!

Huis en tuin
door RMO
vrijdag, 22 maart 2024 om 16:45
scheermesje wegwerpscheermesje lichaamsverzorging
Wegwerpscheermesjes zijn een dagelijkse noodzaak in veel badkamers Ze zijn handig, goedkoop en gemakkelijk te gebruiken.
Maar vaak komen mensen in de verleiding om ze na een paar keer gebruik al weg te gooien, wat op termijn niet zo goedkoop blijkt te zijn als eerst gedacht. Wat als er manieren zouden zijn om de levensduur van je wegwerpscheermesje te verlengen, zodat je minder snel nieuwe hoeft te kopen?

Enkele praktische tips en trucs om je scheermesje in topconditie te houden

1. Droog je scheermes na gebruik
Water is eigenlijk het grootste probleem voor de levensduur van je scheermesje. Het laat messen roesten, wat ze sneller bot en onbruikbaar maakt. Na het scheren, schud je het overtollige water van het mesje en droog je het af met een handdoek. Zorg er ook voor dat je scheermes op een droge plaats wordt bewaard.
2. Reinig je scheermes goed
Haar- en zeepresten zullen zich ophopen in je scheermes en de effectiviteit ervan verminderen. Spoel het scheermes na elk gebruik grondig uit met warm water. Warm water helpt bij het losmaken van de opgebouwde resten of gebruik een oude tandenborstel om vuil te verwijderen.
3. Slijp de mesjes
Je kan je wegwerpscheermesjes slijpen! Dit kan gedaan worden met behulp van een spijkerbroek. Wrijf het scheermes ongeveer twintig keer heen en weer over de stof, tegen de richting van het mes in. Op deze manier verwijder je eventuele braampjes en houd je de mesjes scherp.
Hoewel wegwerpscheermesjes ontworpen zijn voor kort gebruik, kunnen deze eenvoudige stappen je helpen om ze langer te laten meegaan en wat geld te besparen.
Dus de volgende keer dat je klaar bent met scheren, geef je je scheermesje de zorg die het nodig heeft om langer mee te gaan. Geld besparen en bijdragen aan het milieu – een win-win situatie!