Docuserie op Netflix maakt grote indruk: Duistere verhaal gaat schuil achter dansers die miljoenen views scoren

Entertainment
door VDS
woensdag, 05 juni 2024 om 11:47
dancing fo the devil the 7m tiktok cult netflix serie
De nieuwe docuserie over dansers die gemanipuleerd worden door een 'sekteleider’, heeft deze week zijn debuut gemaakt op Netflix.
Docuserie Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult nam de tweede plaats in met 8,8 miljoen views. Het verhaal is ongelooflijk. Velen hebben al weleens filmpjes zien passeren op social media van bijvoorbeeld danseres als Miranda Derrick, en haar man, James “BDash” Derrick.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult, hoe een sekteleider dansers afsnijdt van hun familie

Maar weinigen weten dat ze deel uitmaakte van een management dat haar hele doen en laten volledig in de hand had. Haar verhaal net als vele andere dansers die, net als zij, verstrikt raakten in het in Los Angeles gevestigde managementbedrijf 7M Films wordt verteld in de reeks.
Melanie Wilking en de ouders van de zusjes, Kelly en Dean, zorgden in 2022 voor opschudding toen ze publiekelijk suggereerden dat 7M een sekte was en dat Miranda werd gemanipuleerd en uitgebuit.
De familie Wilking komt aan bod in de documentaire en hun interviews geven een aangrijpend inzicht in hoe het is om te worstelen met de plotselinge afwezigheid van een geliefde die onder invloed is geraakt van een charismatische leider.
"Ik denk dat het publiek verrast zal zijn over hoe gemakkelijk gewone mensen meegezogen kunnen worden in sekte-achtige groepen en hoe verwoestend de impact is op familie, vrienden en de maatschappij”, zegt de maker van de reeks Doneen.