Hoe hardnekkige vlekken van tomatensaus verwijderen: Een stap-voor-stap handleiding.

Huis en tuin
door VDS
dinsdag, 04 juni 2024 om 19:45
vlek op je kleren reinigen wassen
Tomatensaus is heerlijk, maar af en toe gebeurt het al eens dat je per ongeluk een vlek van tomatensaus op je kleding krijgt, en dan moet je snel reageren, want het kan een hardnekkige vlek op je kleding achterlaten.

Snelheid is cruciaal voor het verwijderen van tomatensaus uit kledij

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Hoe langer de tomatensaus in de stof trekt, hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen.
Stap 1: Verwijder de overtollige tomatensaus
Gebruik eerst een lepel of een bot mes om zoveel mogelijk tomatensaus van de stof te schrapen. Pas op dat je de saus niet verder in de stof duwt.
Stap 2: Koud water
Spoel de vlek uit met koud water. Zorg ervoor dat het water vanaf de achterkant van de vlek door de stof loopt, om te voorkomen dat je de saus verder in de stof duwt.
Stap 3: Behandel de vlek
Gebruik een vlekkenverwijderaar of een beetje afwasmiddel op de vlek. Een pasta gemaakt van bakpoeder en water kan ook effectief zijn. Laat het een paar minuten intrekken.
Stap 4: Spoel en herhaal
Spoel het gebied opnieuw met koud water. Als de vlek nog zichtbaar is, herhaal dan de vlekbehandeling en het spoelen totdat de vlek verdwijnt.
Stap 5: Was de kleding
Zodra de vlek verdwenen is, was je de kleding op de normale manier. Maar laat de kleding niet drogen in de droogkast voordat je er zeker van bent dat de vlek volledig verdwenen is. Hitte kan de vlek permanent maken.