Gloednieuwe Spaanse serie op Netflix brengt een hartverscheurend tienerdrama naar je scherm

Entertainment
door RMO
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:45
ni una mas raising voices netflix serie
Een tienerdramaserie genaamd Raising Voices of de originele titel Ni una más verscheen op Netflix op 31 mei en is er een die de harten van iedereen zal raken.
De serie duikt diep in de emotionele wereld van tieners die gretig zijn om alles in het leven te ontdekken. Deze Spaanse miniserie is ontstaan uit een roman van Miguel Sáez Carral.

Rebelse tiener wil waarheid boven halen en de schuldige straffen

Het verhaal draait om Alma (Nicole Wallace), een 17-jarige die binnenkort haar middelbare school zal afronden. Ze heeft twee beste vriendinnen, Greta (Clara Galle) en Nata (Aïcha Villaverde). De vriendinnen hebben samen te maken met typische tienerproblemen zoals uitsluiting, jaloezie, ouderproblemen en zelfs toxische relaties.
Echter, alles verandert als het profiel @Iam_colemanmiller een foto plaatst met de tekst: 'Dit ben ik de dag voordat ik werd verkracht'. Daarna is niets meer hetzelfde. Alma lijkt er meer van te weten en wil de waarheid aan het licht brengen en recht doen zegevieren. Maar dan zijn er nog de politie, de schooldirectie en ouders die bepaalde feiten liever niet onder ogen zien.
Vragen rijzen zoals, wanneer en hoe heeft dit geweld plaatsgevonden? Wie schuilt er achter dit account? Hoeveel waarheid schuilt er in deze beschuldiging en wie is het echte slachtoffer?
Het verhaal is weliswaar fictief, maar de naam die Alma gebruikt voor het nepaccount is geïnspireerd op twee echte vrouwen: Daisy Coleman en Chanel Miller, die zelf slachtoffers waren van seksueel geweld.