Zwembad op je gazon plaatsen? Hier zijn de 5 essentiële tips!

Vrije tijd
door RMO
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:45
zwembad ontspanning
Met het warme weer in aantocht is het plaatsen van een opblaasbaar of plastic zwembad op je gazon een fantastisch idee om je kinderen koel en vermaakt te houden.
Echter, voordat je meteen een het zwembad op je gazon plaatst, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om je gazon te beschermen en de veiligheid van je kinderen te waarborgen.

Waarmee rekening houden wanneer je een kinderzwembad op je gras plaatst?

1. Kies de juiste locatie
Omdat het zwembad zwaar kan worden als het gevuld is met water, is het belangrijk om een plek op je gazon te kiezen die vlak en stabiel is. Daarnaast zal het gras onder het zwembad een tijdje geen zonlicht krijgen, dus plaats het bij voorkeur op een plek waar je niet teveel waarde hecht aan de kwaliteit van het gazon.
2. Bescherm het gazon
Het gazon kan beschadigd raken door het gewicht van het zwembad. Je kunt dit voorkomen door een gronddoek onder het zwembad te plaatsen. Dit biedt bescherming en verhoogt ook de stabiliteit van het zwembad. Vergeet niet het zwembad regelmatig te verplaatsen om te voorkomen dat het gras volledig afsterft onder het zwembad.
3. Veiligheid boven alles
Zorg ervoor dat het zwembad altijd onder toezicht staat wanneer je kinderen erin spelen. Zelfs bij geringe diepte kan er verdrinking optreden. Daarom is het essentieel dat een volwassene altijd een oogje in het zeil houdt.
4. Houd de waterkwaliteit in de gaten
Het is van belang om het water in het zwembad schoon te houden. Gebruik desinfectiemiddelen zoals chloor om bacteriën en algen te doden. Je kunt daarnaast een afdekzeil over het zwembad leggen wanneer het niet in gebruik is om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft.
5. Zorg voor een makkelijke toegang
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen gemakkelijk het zwembad in en uit kunnen komen. Een kleine, draagbare ladder kan hierbij helpen.
Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan het plaatsen van een opblaaszwembad op je gazon een geweldige manier zijn om je kinderen deze zomer bezig te houden. Houd rekening met de bovenstaande tips en vooral, geniet van de zon en het plezier dat een opblaaszwembad brengt!