Het geheim van een smakelijke Griekse salade onthuld

Eten en drinken
door RMO
dinsdag, 25 juni 2024 om 13:45
griekse salade
Het bereiden van een klassieke Griekse salade is eenvoudig en heerlijk. Hier is het recept voor jouw perfecte Griekse salade.

Recept voor een smakelijke Griekse salade

Door verse ingrediënten en simpele bereidingsmethoden te gebruiken, kan je binnen een paar minuten deze iconische zomersalade op tafel zetten.
De basis voor een Griekse salade
Het eerste wat je wilt doen bij het maken van een Griekse salade, is de basis samenstellen. We beginnen met verse en knapperige groenten die meestal in deze salade zitten. Je hebt nodig:
- 4 grote rijpe tomaten
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 1 kleine rode ui
- 200 gram Griekse feta kaas
- 1/2 kop kalamata olijven
Was de groenten grondig en snijd ze in hapklare stukjes. Snijd de tomaten in acht, de komkommer in halve maantjes, de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne ringen. Doe dit alles in een grote schaal. Voeg dan de blokjes of plakjes feta kaas en de olijven toe.
Dressing maken
Het geheim van een uitstekende Griekse salade zit in de eenvoudige maar smaakvolle dressing. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
- 6 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Zout en verse zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel oregano
Combineer de olie, azijn, zout, peper en oregano in een klein potje met een deksel. Schud grondig om alle smaken te mengen.
Samenstellen van de salade
Meng ten slotte de dressing door de Griekse salade net voor het opdienen, zodat de groenten knapperig blijven. Traditiegetrouw gooi je het geheel niet om - je serveert de Griekse salade zoals hij is, met het brood ernaast om de smakelijke dressing op te deppen.
Buiten dat dit recept voor een Griekse salade eenvoudig te maken is, past het ook bij vrijwel elk hoofdgerecht. Deze frisse, kleurrijke en voedzame salade zal zeker een hit zijn bij je volgende zomerfeestje of barbecue.