Dit is de grote vijand van elk scheermesje! Met deze tip houd je je scheermesjes langer in topconditie

Vrije tijd
door VDS
donderdag, 08 februari 2024 om 7:45
scheermesje wegwerpscheermesje lichaamsverzorging
Het behoud van de scherpte van je scheermesjes is niet alleen essentieel voor een zachte, soepele scheerbeurt, maar kan je ook helpen geld te besparen door de levensduur van je messen te verlengen.
Dus hoe houd je je scheermesjes scherp? Er zijn tal van technieken en strategieën die je kunt volgen, en in deze post delen we enkele van de meest effectieve.

De boosdoener waardoor scheermesjes snel minder goed scheren

Eén van de grootste boosdoeners waardoor scheermesjes sneller dof worden, is vocht. Het lijkt misschien onschuldig genoeg, maar vocht laat je mesjes roesten en corroderen, waardoor ze binnen de kortste keren bot worden.
Daarom is het belangrijk om je scheermesjes na elk gebruik goed droog te maken. Dit kun je doen door ze simpelweg af te schudden en op een droge plek te bewaren. Je kunt zelfs overwegen om een föhn te gebruiken om je scheermes goed droog te krijgen.
Een andere grote vijand van scheermesjes is slechte opslag. Als je je mesjes los in de badkamerkast rondslingert, kunnen ze gemakkelijk beschadigd raken. Kies in plaats daarvan voor een scheermeshouder of scheermesstandaard om je mesje te beschermen en veilig op te bergen.
Nog een boosdoener die je scheermesjes minder scherp maakt, is opgedroogd scheerschuim of -gel. Dit kan zich opstapelen op de mesjes en ze doffer maken, dus zorg ervoor dat je je scheermesjes na elk gebruik grondig schoonmaakt.
Een eenvoudige techniek om scheermesjes langer scherp te houden is door ze regelmatig in alcohol te weken. De alcohol desinfecteert de messen, maar werkt ook als een drogend middel, wat voorkomt dat de mesjes roesten.
Tot slot, hoe goed je je mesjes ook onderhoudt, alle scheermesjes hebben een bepaalde levensduur en zullen op een gegeven moment vervangen moeten worden. Dit is meestal na ongeveer 5 tot 7 scheerbeurten, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van je haar.