KMI voorspelt: Zware en intense weersomstandigheden komen overwaaien vanuit Frankrijk

Natuur
door VDS
donderdag, 08 februari 2024 om 9:45
regen
Het KMI meldt dat er op donderdag een actieve storing vanuit Frankrijk over België trekt, vergezeld door onstabiele maritieme lucht.
Donderdag wordt er verspreid over het land soms hevige regenval verwacht, die begint in het zuidwesten. De regen zal in de namiddag opkomen en met tussenpozen vallen. De regenval zal meer opvallend en constant zijn in het westen en noordwesten.
De temperaturen zullen variëren tussen 9 en 13 graden. De wind zal zwak tot matig zijn en van oostelijk of veranderlijk veranderen naar matig tot vrij sterk vanuit het zuidzuidwesten, met windstoten van 50 tot 65 km/u.

Veel regenzones zullen over ons land trekken op donderdag, vrijdag, zondag

Vrijdagochtend trekt er weer een regenzone over het land van west naar oost. Daarna wordt het meestal droog, hoewel het overwegend bewolkt blijft.
In de namiddag kunnen er wat buien vallen, vooral in het westelijke deel van het land. Het wordt mild met temperaturen tot 13 graden in het centrum. Er zal een matige tot soms vrij sterke zuidzuidwestenwind waaien.
Zaterdag blijft het grootste deel van de dag bewolkt, hoewel de zon soms door de wolken kan breken. Het zal voornamelijk droog zijn.
Tegen de avond en nacht zal er een nieuwe regenzone vanuit Frankrijk over het land trekken. In het centrum wordt het ongeveer 12 graden.
Zondag zal de dag grotendeels grijs zijn met af en toe wat regen. De temperaturen zullen rond de 11 graden in het centrum schommelen.