Eeeuwenoude Aziatische haarbehandeling in volle opmars in België: Waarom het zo gezond is, en hoe je het best te werk gaat

Gezondheid
door VDS
vrijdag, 05 januari 2024 om 7:45
haarverzorging
Er waait een nieuwe haartrend over vanuit Azië naar België: je haar wassen met rijstwater. Deze natuurlijke techniek heeft tal van voordelen voor je haargezondheid. Maar waarom is dit gezond? En hoe doe je het precies?

Rijstwater: Het geheime ingrediënt voor gezond haar

Rijstwater is eenvoudigweg het water waarin rijst heeft gekookt. Het zit vol met voedingsstoffen zoals aminozuren, vitamine B, vitamine E, antioxidanten en mineralen. Al deze componenten zijn essentieel voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid.
Het gebruik van rijstwater voor haarverzorging is een eeuwenoud ritueel in Aziatische culturen. De Yao vrouwen in China, bekend om hun buitengewoon lange en glanzende haar, hebben de traditie al generaties lang in stand gehouden.

Waarom is rijstwater gezond voor je haar?

Het wassen van je haar met rijstwater heeft verschillende voordelen:
1. Versterkt het haar: Aminozuren in rijstwater versterken de haarwortels, waardoor haaruitval wordt verminderd en haargroei wordt gestimuleerd.
2. Voegt glans toe: De proteïnen in rijstwater maken het haar glanzender en zijdezacht. Het helpt bij het ontwarren en vermindert de kans op klitvorming.
3. Voedt de hoofdhuid: De vitaminen en mineralen in rijstwater verzorgen de hoofdhuid, bestrijden ontstekingen en roos.
Het Wassen van je Haar met Rijstwater: Hoe Gaat dit in zijn Werk?
Het maken en gebruiken van rijstwater voor je haarverzorging is relatief eenvoudig.
1. Kook een halve kop rijst in twee kopjes water tot de rijst gaar is. Laat het water afkoelen en zeef de rijst eruit.
2. Na het wassen van je haar met shampoo zoals je normaal doet, giet je het rijstwater over je haar.
3. Masseer het rijstwater in je haar en hoofdhuid. Laat het 15-20 minuten intrekken.
4. Spoel je haar grondig uit met koud water.
Deze nieuwe trend van het wassen van je haar met rijstwater is niet alleen duurzaam en economisch, maar het is ook een natuurlijke en gezonde manier om je haar te verzorgen. Sterker, glanzender en gezonder haar is slechts een rijstwater spoeling verwijderd!