Wat brengt het weer voor de krokusvantie? Weerman Bram Verbruggen heeft duidelijk goed en slecht nieuws te melden

Natuur
door VDSzaterdag, 10 februari 2024 om 10:12
bram verbruggen weerman vrt 1
Bram Verbruggen laat in zijn weerbericht weten dat het al een zeer nat begin van de maand februari is geworden.
“Normaal valt er in de maand februari rond 65 liter water per vierkante meter en momenteel is er in de eerste 9 dagen van de maand al iets meer dan 50 liter water per vierkante meter gevallen”, licht hij toe.

Goed nieuws voor de mensen die gaan skiën in de Alpen

En meteen voegt hij niet zo’n positieve voorspelling toe: “Het ziet er niet al te best uit voor de komende dagen, want er is nog meer regen in aantocht”. Voor de mensen die gaan skiën heeft weerman Bram wel goed nieuws.
"Zaterdag, namiddag en avond zal er een regenzone over ons land trekken. Voor de Alpen betekent dit veel sneeuw, dus dat is meegenomen voor de mensen die gaan skiën. Volgende week krijgen ze in de Alpen droog en zonnig weer.”
“Zowat alle dagen van de krokusvakantie gaan we te maken krijgen met regenzones of buienlijnen. Het wordt een natte bedoening.”
“Zaterdag starten we de dag grotendeels droog. Maar vooral na de middag neemt de kans op regen toe. En tegen de avond trekt een regenzone van zuid naar noord. En die regenzone is goed voor 5 tot 10 liter water per vierkante meter.”
“Er zal op zaterdag weinig wind zijn en de temperaturen zullen zeer zacht zijn met maxima tot 13 graden”, geeft Bram Verbruggen nog mee op VRT 1.

Krokusvakantie zal onze elke dag wel wat neerslag geven

Zondag zullen carnavalsvierders hun paraplu ook best bij de hand houden, benadrukt weerman Bram: “vooral na de middag trekken buien over ons land bij 10 graden en de wind is dan ook goed voelbaar”.
“Volgende week krijgen we elke dag wel te maken met neerslag. Regen en droge perioden zullen elkaar afwisselen en er zullen een paar opklaringen zijn.”
“De wind zal zich ook altijd goed laten voelen. De temperaturen doen het heel goed voor de tijd van het jaar. Op woensdag en donderdag stijgt het kwik zelfs tot 14 of 15 graden.”