Voorkom dit ongemak bij het tuinieren: Tip om je nagels vrij van vuil te houden

Huis en tuin
door RMO
maandag, 18 maart 2024 om 16:45
planten tuinieren tuin handschoenen tuingereedschap tuin
Laten we beginnen met de simpele waarheid: werken in de tuin kan een rommelige aangelegenheid zijn. Dit baart ons echter geen zorgen, integendeel, het is een deel van de vreugde van het tuinieren.
Eén van de kleine ongemakken die je kan tegenkomen tijdens het tuinieren, is aarde onder je nagels krijgen. Dus, hoe vermijd je dat aarde onder je nagels komt als je in de tuin gaat werken?

Aarde die onder je nagels kruipt met deze tips voorkom je dit ongemak

We hebben een aantal tips samengesteld die je kunnen helpen de aarde op afstand te houden.
1. Gebruik tuinhandschoenen: Dit lijkt misschien een voor de hand liggende oplossing, maar niet iedereen kiest voor tuinhandschoenen. Het dragen van tuinhandschoenen is de gemakkelijkste manier om aarde onder je nagels te voorkomen.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals katoen, leer en rubber. Zorg ervoor dat de handschoenen goed passen, want te grote handschoenen kunnen het moeilijk maken om nauwkeurig te werken.
2. Een stuk zeep brengt de oplossing: Wrijf een stuk zeep langs de onderkant van je nagels voordat je in de tuin gaat werken. Dit creëert een barrière die helpt om de aarde uit je nagels te houden. Wanneer je klaar bent met tuinieren, was je gewoon je handen en de zeep en de aarde spoelt gemakkelijk weg.
3. Houd je nagels kort: Aarde heeft de gewoonte om zich op te hopen onder lange nagels. Het is dus een goed idee om je nagels kort te houden als je van plan bent veel te tuinieren. Deze stap heeft ook het bijkomende voordeel dat het de kans op gebroken of gescheurde nagels vermindert.
4. Gebruik tuingereedschap: Tuingereedschap zoals een schop of troffel kan helpen om direct contact van je handen met de aarde te minimaliseren. Dit kan je nagels niet alleen schoon houden, maar ook voorkomen dat ze broos worden of scheuren door de ruwe aarde.
5. Handcrème: Dit is een tip voor na het tuinieren. Was je handen en gebruik vervolgens een vochtinbrengende handcrème. De crème helpt om de aarde los te maken die zich onder je nagels heeft opgehoopt en maakt je handen ook mooi zacht en gehydrateerd.
De bovenstaande tips helpen je niet alleen om je nagels schoon te houden, maar kunnen ook bijdragen aan een betere tuinierervaring. Dus trek die handschoenen aan, pak je tuingereedschap en geniet van het tuinieren zonder je zorgen te hoeven maken over vuile nagels.