Transformeer je tuin: De beste plantenkeuze voor een zomer lange kleurenpracht

Huis en tuin
door VDS
dinsdag, 19 maart 2024 om 16:45
lantana bloemen planten tuin tuinieren kleur
Bij het kiezen van planten voor je tuin of balkon, wil je waarschijnlijk het hele zomerseizoen door genieten van prachtige, kleurrijke bloemen.

De hele zomer mooie, heldere kleuren die je tuin laten stralen

Dit artikel helpt je de juiste planten te kiezen die je tuin een levendige, kleurrijke uitstraling geven van de lente tot aan de herfst.
1. Petunia's
Petunia's zijn een populaire keuze voor voortdurende zomerbloei. Ze zijn er in een scala aan kleuren, vormen en maten, waardoor je gemakkelijk je perfecte combinatie kunt vinden. Plant petunia's in potten of hangmanden om een weelderige, kleurrijke vertoning te maken.
2. Geraniums
Robuuste en onderhoudsarme Geraniums zijn ideaal voor een zomerse tuin. Ze produceren bloemen in rood, roze, wit of lavendel die blijven bloeien, zelfs in de heetste maanden. Ze doen het het beste in volle zon en kunnen op bijna elke grondsoort groeien.
3. Rozemarijn
Rozemarijn is niet alleen een fantastisch culinair kruid, maar het produceert ook mooie blauwe bloemen gedurende het grootste deel van de zomer. Deze plant is bestand tegen droogte en heeft weinig verzorging nodig, waardoor het een uitstekende keuze is voor een zomerse tuin.
4. Zonnebloemen
Voor een echt opvallend element in je tuin, kun je niet om zonnebloemen heen. Deze reuzen van de plantenwereld hebben typerende grote, gele bloemhoofden die de hele zomer door kleur geven aan je tuin.
5. Begonia's
Begonia's zijn bekend om hun weelderige bloemen in een reeks van warme kleuren. Ze doen het goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken en voegen continu kleur toe aan je zomertuin.
6. Lantana
Lantana is een ideale plant voor een kleurrijke zomertuin. De bloemen veranderen van kleur naarmate ze rijpen, wat resulteert in veelkleurige clusters. Lantana is ook bestand tegen hitte en droogte, wat het een geweldige optie maakt voor zomerse bloei.
Zorg ervoor dat je de juiste plant op de juiste plek zet, rekening houdend met zonlicht, waterbehoefte en grondsoort. Met de juiste planning en verzorging zal jouw tuin de hele zomer lang kleurrijk en levendig zijn.