Tover jouw terras om: De meest weelderige bloemige planten voor zowel zonnig als schaduwrijk terras

Huis en tuin
door VDS
woensdag, 05 juni 2024 om 21:45
bloempotten bloemen terras trap
Bij het opluisteren van je terras met sfeervolle planten, wil je bloemige soorten kiezen die het lang volhouden en weelderig bloeien. Het selecteren van de juiste bloemige planten voor je terraspotten hangt vooral af van de hoeveelheid zonlicht op je terras.

Lijst van de beste bloemige planten voor zowel schaduwrijke als zonnige terrassen

Schaduwrijke terrassen
1. Varens: Deze groenblijvende, weelderige planten zijn perfect voor schaduwrijke terrassen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en verspreiden een bosachtige sfeer.
2. Begonia’s: Deze planten zijn uitstekend geschikt voor schaduw en halfschaduw, en ze zorgen voor een continue bloemenzee van de lente tot de herfst.
3. Hosta’s: Ook wel ‘Hartlelies’ genoemd, zijn hosta’s heel geschikt voor schaduwrijke plekken. Ze bloeien meestal in de zomer en hebben prachtige groen of bont bladeren.
4. Fuchsia: Deze bloemige planten kunnen goed tegen de schaduw en zijn zeer aantrekkelijk vanwege hun hangende bloemetjes die eruitzien als kleine ballerina’s.
Zonnige terrassen
1. Geraniums: Geraniums zijn uiterst populair voor zonnige terrassen. Ze staan bekend om hun rijke bloei van het late voorjaar tot de eerste vorst.
2. Petunia’s: Deze kleurrijke bloemen zijn ideaal voor de volle zon en productief bloeiers van de lente tot de herfst.
3. Lavendel: Deze planten zijn niet alleen aantrekkelijk omwille van hun paarse bloei, maar ook omwille van hun heerlijke geur. Ze zijn bestand tegen de volle zon en weinig water.
4. Echinacea: Ook wel 'Zonnehoed' genoemd, is deze plant een prachtige langbloeier. Ze houden van zonnige plekken en zijn erg aantrekkelijk voor vlinders.
Ongeacht de hoeveelheid zonlicht op jouw terras, je bent nu uitgerust met de perfecte lijst van lang bloeiende, bloemige planten voor je terraspotten. Creëer een sfeervol terras en geniet het hele seizoen van een prachtige tuinoase.