Opgelet bij het reinigen van PVC ramen: Gebruik dit nooit op je PVC ramen

Huis en tuin
door VDS
zaterdag, 04 mei 2024 om 21:45
ventileren ramen openen frisse lucht binnenlaten huis
PVC ramen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en esthetiek. Het reinigen ervan is echter een taak die zorgvuldigheid vereist.

Dingen die je niet mag doen wanneer je je PVC ramen wilt reinigen

1. Gebruik geen schurende gereedschappen of materialen
Een gouden regel bij het reinigen van PVC ramen is het vermijden van schurende gereedschappen. Deze omvatten staalwol, schuursponzen en zelfs scherpe voorwerpen zoals scheermessen. Deze gereedschappen kunnen krassen en beschadigingen op het raamoppervlak veroorzaken.
2. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen
Hoewel het verleidelijk kan zijn om sterke schoonmaakmiddelen te gebruiken om hardnekkig vuil te verwijderen, kan dit eerder schade aanrichten dan goed doen. Zure of basische reinigingsmiddelen kunnen het PVC materiaal aantasten en leiden tot verkleuring of barsten. Kies in plaats daarvan voor een mild schoonmaakmiddel of zeepoplossing.
3. Wees voorzichtig met drukreiniging
Drukreiniging kan een effectieve manier zijn om vuil en stof van ramen te verwijderen. Echter, te veel druk kan de ramen beschadigen en mogelijk de afdichtingen breken. Het is belangrijk om een lage drukinstelling te gebruiken en een gepaste afstand te bewaren.
4. Vermijd direct zonlicht
Het lijkt misschien handig om je ramen te reinigen op een warme, zonnige dag. Maar het reinigen van PVC ramen onder direct zonlicht kan leiden tot strepen en vlekken. Dit komt omdat het water te snel verdampt voordat je het weg kunt vegen. Het is beter om je ramen te reinigen als ze in de schaduw zijn.
Conclusie
Goed onderhoud kan de levensduur van uw PVC ramen verlengen. Maar het is belangrijk om te weten wat je niet mag doen bij het reinigen ervan. Vermijd schurende gereedschappen, agressieve reinigingsmiddelen, ongecontroleerde drukreiniging en direct zonlicht. Volg deze richtlijnen en je PVC ramen zullen nog vele jaren mooi blijven.