Maak komaf met zeepresten en kalkaanslag: Het geheim om je tegels opnieuw te laten stralen

Huis en tuin
door RMO
zondag, 16 juni 2024 om 7:45
schoonmaken poetsen badkamer
Tegels in de badkamer kunnen vaak vuil en dof worden door de ophoping van zeepresten, kalkaanslag en schimmel.

Tips om kalk en zeepresten op een zachte manier van je tegels te krijgen

Maar het is mogelijk om je badkamertegels weer te laten glanzen. Hier zijn enkele tips om je tegels in de badkamer schoon en glanzend te houden.
Regulier schoonmaken.
Het is essentieel om de tegels regelmatig schoon te maken om de ophoping van zeepresten en kalkaanslag te voorkomen. Na elke douche of bad kun je de tegels afvegen met een zachte, droge doek om ze stralend en glanzend te houden.
Gebruik azijn.
Azijn is een effectieve natuurlijk reinigingsmiddel dat vuil en kalkaanslag verwijdert zonder je tegels te beschadigen. Meng gewoon gelijke delen witte azijn en water in een spuitfles. Spuit dit mengsel op de tegels en laat het enkele minuten inwerken. Wrijf dan met een zachte borstel of spons en spoel na met warm water.
Baking soda.
Baking soda is ook een uitstekend, natuurlijk schoonmaakmiddel dat je tegels weer laat glanzen. Meng gewoon baking soda met water om een pasta te maken. Breng deze pasta aan op de tegels, schrob met een borstel of spons en spoel na met warm water.
Professionele reinigingsproducten.
Er zijn veel professionele reinigingsproducten op de markt die speciaal zijn ontworpen voor badkamertegels. Kies een product met goede recensies en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.
Aandachtspunten.
Wanneer je de tegels schoonmaakt, is het ook belangrijk om op de voegen te letten. De voegen kunnen een broedplaats zijn van schimmel en bacteriën, dus zorg ervoor dat je deze grondig schoonmaakt.
Het is ook belangrijk om op de afwatering van water te letten. Waterophoping kan bijdragen aan de groei van schimmel en bacteriën. Zorg ervoor dat je badkamer goed geventileerd is en dat het water goed wegloopt.
Conclusie
Het schoonmaken en laten glanzen van de badkamertegels hoeft niet een moeilijke taak te zijn. Met regelmatige reiniging, met het juiste gebruik van reinigingsmiddelen en aandacht voor het juiste onderhoud, kunnen je tegels er glanzend en als nieuw uitzien.