Lentekriebels! Met deze tip zie je niets over het hoofd tijdens je grote lente schoonmaak

Huis en tuin
door RMO
maandag, 29 april 2024 om 16:45
ramen poetsen huis vrije tijd reinigen
Terwijl de lente dichterbij komt, beginnen de lentekriebels te ontwaken. Voor velen is dit het perfecte moment om het huis weer fris en schoon te maken.
Maar waar begin je aan je grote schoonmaak? In dit artikel geven we enkele tips en trucs om je te helpen met je lente schoonmaak.
1. Stel een schema op
Bij het beginnen aan een grote schoonmaak kan het overweldigend zijn. Daarom kan het opstellen van een schema zeer nuttig zijn. Plan welke kamers je wanneer wilt schoonmaken. Zo kun je de schoonmaak opsplitsen in haalbare taken, die je één voor één kunt uitvoeren.
2. Verzamel je schoonmaakbenodigdheden
Bekijk voordat je aan de schoonmaak begint wat je nodig hebt. Denk aan schoonmaakproducten, emmers, doeken, stofzuiger, dweil en bezem. Door alles vooraf in huis te halen, voorkom je dat je halverwege moet stoppen omdat je iets mist.
3. Ruim op en sorteer uit
Voordat je echt kunt beginnen met schoonmaken, is het een goed idee om eerst op te ruimen en uit te sorteren. Dit geeft je niet alleen een duidelijker overzicht van wat er moet worden schoongemaakt, maar het kan ook helpen om minder rommel in huis te hebben.
4. Focus op één kamer per keer
Het kan verleidelijk zijn om meerdere kamers tegelijk te willen schoonmaken. Dit kan echter snel overweldigend worden. Door je op één kamer per keer te concentreren, kun je grondiger schoonmaken en ben je minder snel geneigd om op te geven.
5. Vergeet geen plekken
Vergeet bij de grote schoonmaak geen plekken zoals de oven, de binnenkant van de koelkast en de ramen. Dit zijn vaak plaatsen die tijdens de reguliere schoonmaak over het hoofd worden gezien, maar ze kunnen veel stof en vuil verzamelen.
6. Maak het leuk
Een grote schoonmaak hoeft niet saai te zijn. Maak het leuk door je favoriete muziek op te zetten, tussendoor een kleine pauze te nemen met een snack of je nadien te belonen met een avondje uit met vrienden. Jij zal gegarandeerd aanwezig zijn met een zalig voldaan gevoel!