Leg je smaakpapillen in de watten met dit recept: Een magische Italiaans-Belgische fusion

Eten en drinken
door RMO
maandag, 29 april 2024 om 13:45
broodje chiabatta met rosbief en groentjes
Laten we stap voor stap een recept uitproberen dat de internationale smaak van de Italiaanse chiabatta combineert met de authenticiteit van Belgisch rosbief en een verse mix van knapperige groenten. Natuurlijk kan je experimenteren met andere groenten of de laagjes aanpassen naar jouw favoriete smaakt!
Maar welke saus past het best bij zo'n heerlijk broodje? Dit recept geeft antwoord op al uw vragen en geeft u de perfecte combinatie van smaken om te genieten van uw lunchtijd.

Recept: Chiabatta broodje met groenten en rosbief

Ingrediënten:
- 1 chiabatta brood
- 200 gram rosbief
- 1 komkommer
- 2 wortelen
- 1 grote tomaat
- Een handvol rucola
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Voor de saus: mayonaise, mosterd en honing
Instructies:
1. Begin door de chiabatta doormidden te snijden. Vervolgens bedek je beide helften met een dun laagje olijfolie.
2. Snijd vervolgens de komkommer en tomaat in dunne plakjes. Rasp de wortelen grof.
3. Beleg de onderste helft van de chiabatta met de rosbief. Voeg vervolgens de geraspte wortel, plakjes komkommer en tomaat toe.
4. Strooi een snufje zout en peper over de groenten en voeg tenslotte de rucola toe.
5. Voor de saus mix je drie delen mayonaise, één deel mosterd, en één deel honing. Dit creëert een mooie balans tussen zoet en hartig. Smeer deze dan op de bovenste helft van de chiabatta.
6. Plaats de bovenste helft van het brood op het beleg en druk lichtjes aan.
Dit belegd chiabatta broodje met rosbief en groenten is de perfecte combinatie van knapperig brood, sappig vlees en frisse groenten, helemaal afgemaakt met een zoete en hartige saus. Het is de perfecte lunch voor thuis, op het werk of voor een picknick in het park.