Kijkers omver geblazen door dit pareltje op Netflix: "Het is de meest ongewone serie die ik ooit zag op Netflix"

Entertainment
door RMO
maandag, 29 april 2024 om 18:45
the oa netflix serie
Voor wie houdt van mysterie en onverklaarbare verdwijningen zal weg zijn van dit pareltje op Netflix.The OA is een mysterieus dramaserie uit de VS op Netflix, doordrenkt met bovennatuurlijke en fantastische aspecten.
In het verhaal vertolkt Marling de rol van Prairie Johnson, een jonge vrouw die na zeven jaar vermist te zijn geweest terug in het vizier komt.
Ze introduceert zichzelf als "the OA" en beschikt over het vermogen om te zien, ondanks dat ze blind was voor haar verdwijning. De serie nodigt je uit voor een ontdekkingstocht in een totaal andere dimensie in tijd en ruimte.
In een tweede seizoen, "Part II" genaamd, volgen we OA in een nieuwe dimensie waarin haar leven totaal anders was. Dit nieuwe stuk introduceert Karim Washington, een privédetective belast met de opsporing van een vermiste tiener.

Ongelooflijke score voor The OA op Netflix

Het algemene onthaal van The OA door critici is positief, met een gemiddeld score van 77% voor deel I en 92% voor deel II op Rotten Tomatoes. Echter, veel kijkers zijn nog steeds gefrustreerd over het annuleren van de serie.
Zij die de serie gevolgd hebben, zijn laaiend enthousiast: "Ik heb deze serie al zo vaak gezien en het geeft me nog steeds zoveel gevoelens. Het is een meesterwerk".
"Het is de meest ongewone serie die ik ooit zag op Netflix. Het is meer dan alleen psychologisch, het omvat ook filosofische aspecten. Het zet je aan het denken."
De hoofdrollen worden vertolkt door Brit Marling als Prairie Johnson, Emory Cohen als Homer Roberts, Scott Wilson als Abel Johnson (Prairie's adoptievader), Phyllis Smith als Betty "BBA" Broderick-Allen, Alice Krige als Nancy Johnson (Prairie's adoptiemoeder) en Patrick Gibson als Steve Winchell.