Last van muggen in en rond je huis: Dit krachtig natuurlijk middel dat iedereen kent, moet je inzetten!

Huis en tuin
door RMO
zaterdag, 11 mei 2024 om 7:45
sinaasappel fruit eten
Waarvoor kan je de schil van sinaasappelen nog voor gebruiken? Hier gaan we in op hoe sinaasappelschillen toegepast kunnen worden als natuurlijk insectenwerend middel. Het is niet alleen milieuvriendelijk en efficiënt; het is ook een gemakkelijke manier om afval te hergebruiken en tegelijkertijd je huis insectvrij te houden.
Sinaasappelschillen bevatten natuurlijke oliën die voor veel insecten onaangenaam zijn. Deze essentiële oliën hebben niet alleen een sterke geur die insecten afstoot, maar beïnvloeden ook het gedrag en de levenscyclus van veel soorten insecten.

Een studie bewijst dat sinaasappelschillen muggen kunnen afweren

Een studie gepubliceerd in het Journal of Pest Management Science heeft bijvoorbeeld aangetoond dat sinaasappelschil zeer effectief is bij het afweren van muggen.
Schillen rond het huis leggen of nog krachtiger, een poeder maken
Een eenvoudige strategie is om de schil rond buitenruimtes te strooien, zoals patio's en barbecueterreinen, om muggen af te schrikken. Je kan ook de schillen plaatsen bij de openingen van je huis, zoals deuren en ramen, om een barrière te creëren.
Voor een nog sterker effect kun je de sinaasappelschillen drogen en malen tot een poeder dat overal kan worden gestrooid waar je insecten wilt afweren.
Maak een spray van sinassappelschillen
Een andere manier om sinaasappelschillen te gebruiken als insectenwerend middel is om een zelfgemaakte spray te maken. Dit doe je door schillen in witte azijn te weken gedurende twee weken. Je verwijdert dan de schillen, en wat overblijft is een krachtige, natuurlijke insectenspray die je in je huis en tuin kan gebruiken.
Tenslotte is het vermeldenswaard dat deze methode niet alleen helpt bij het afweren van insecten, maar ook helpt het milieu. Door afvalproducten zoals sinaasappelschillen te hergebruiken, verminderen we de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt. Bovendien is deze methode volledig vrij van schadelijke chemicaliën die in veel commerciële insectenwerende middelen voorkomen.
Dus de volgende keer dat je een sinaasappel schilt, gooi de schil niet weg! Je zou het kunnen gebruiken om je huis vrij te houden van hinderlijke insecten, op een natuurlijke, milieuvriendelijke en economische manier. De sinaasappelschil toepassing voor het afweren van insecten is simpel, efficiënt en vooral ecologisch.