Tragisch Zweeds sociaal drama op Netflix beroerd miljoenen harten: "Grijpt je naar de keel...echt een aanrader

Entertainment
door RMO
zaterdag, 11 mei 2024 om 11:45
deliver me netflix serie
Op Netflix is recent een nieuw Zweeds sociaal drama beschikbaar gekomen voor de abonnees, vol met menselijke thema's over volwassen worden en de verwoestende impact van externe druk op een jong leven.

Jonge levens worden onder druk gezet met heel zware gevolgen

Het verhaal van het Zweedse misdaaddrama, 'Deliver Me', is gebaseerd op de bestseller van Malin Persson Giolito en wordt verteld door twee tieners die gedwongen worden lid te worden van een bende.
Anna Zackrisson, bekend van Snow Angels en The Restaurant, is de regisseur van de serie. “In een keer afgekeken , erg goed. Tragisch en dweilen met de kraan open", is een emotionele reactie online over de reeks.
Hoofdpersonages zijn twee beste vrienden, Dogge (Strand) en Billy (Hassan), die opgroeien in Zweden. Ondanks zijn bevoorrechte uiterlijke leven, lijdt Dogge onder verwaarlozing door de verslaving van zijn ouders.
Billy heeft daarentegen financiële problemen, maar hij komt uit een liefdevol en veilig gezin. Door hun kwetsbaarheid voor externe invloeden worden ze in hun chaotische jonge leven gesteund door hun vriendschap.
In hun stad zijn verschillende bendes actief. Nadat ze zijn gerekruteerd door een genadeloze crimineel, Mehdi (Njie), worden Dogge en Billy drugskoeriers. Wanneer Billy probeert zijn banden met de bende te verbreken, zit hij gevangen en worden hij en Dogge geconfronteerd met geweld.
"Heel puur realistisch verhaal...en de muziek erbij is heel beklemmend en grijpt je naar de keel...echt een aanrader."
“In één avond uitgekeken, heftig dat dit ook echt gebeurd…dankbaar dat dit ons bespaard is.”