Goedkoper, veiliger en beter: Maak vanaf nu je eigen natuurlijke vloerreiniger met alledaagse ingrediënten!

Huis en tuin
door VDS
donderdag, 07 maart 2024 om 16:45
schoonmaken dweilen huis reinigen
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om natuurlijke reinigingsmiddelen te gebruiken in plaats van die met chemische bestanddelen. Hun keuze is niet alleen milieu-vriendelijk maar ook economisch en gezonder.
In deze handleiding gaan we je leren hoe een reinigingsmiddel te maken om de vloer te reinigen met de hulp van natuurlijke ingrediënten. Ook de voordelen van deze producten komen aan bod.

De bereiding voor een reinigingsmiddel met natuurlijke ingrediënten

Stap 1: Verzamel je ingrediënten. Je hebt nodig: witte azijn, baking soda, essentiële olie (bijvoorbeeld citroen voor zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen en verfrissende geur), een spuitfles en water.
Stap 2: Mix de ingrediënten. Vul de spuitfles voor de helft met witte azijn. Voeg 1/4 kopje baking soda toe. Vul de rest van de fles met water. Voeg ten slotte 10-15 druppels essentiële olie toe.
Stap 3: Schud de fles om de ingrediënten goed te mengen.
Het product is nu klaar voor gebruik. Vergeet niet om voor elk gebruik te schudden om de ingrediënten weer te mixen.
Gebruik van het product:
Wanneer je dit reinigingsmiddel in een spuitfles hebt, is het heel gemakkelijk te gebruiken. Verstuif het gewoon over het te reinigen oppervlak en veeg dan schoon met een doek of dweil. Voor hardnekkige vlekken kun je het reinigingsmiddel even laten inwerken voordat je het oppervlak schoonveegt.
Bewaring:
Je kunt dit product een hele tijd bewaren, maar vanwege de natuurlijke ingrediënten is het over het algemeen beter om het elke keer vers te maken. Je kunt het maximaal een maand bewaren. Zorg er voor dat het op een koele en droge plek wordt bewaard.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een dergelijk natuurlijk poetsproduct zonder chemische bestanddelen?

1. Geen schade aan het milieu: Chemische reinigingsproducten kunnen giftig zijn voor waterorganismen en kunnen een lange termijn schade veroorzaken in het water. Natuurlijke schoonmaakmiddelen, met name zelfgemaakte, vormen echter geen schade voor het milieu.
2. Het is goedkoper: Natuurlijke ingrediënten zoals azijn en baking soda zijn vaak goedkoper dan commerciële schoonmaakproducten.
3. Het is veiliger voor je gezondheid: Chemische reinigingsproducten kunnen zorgen voor irritaties aan de huid, luchtwegen en ogen. Natuurlijke reinigingsmiddelen vormen geen gezondheidsrisico's en zijn dus een beter alternatief, vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
4. Het is even effectief: Natuurlijke reinigers zoals azijn en baking soda zijn er efficiënt in het doden van bacteriën en virussen, en het verwijderen van vuil. Daarom zijn ze een goede optie voor het reinigen van verschillende oppervlakken, inclusief je vloeren.
Samengevat, het maken van een reinigingsmiddel met natuurlijke ingrediënten voor het reinigen van je vloer is niet alleen eenvoudig en voordelig, maar ook een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Het is het zeker waard om te proberen!