Geef een extra toets aan de al zo lekkere wortelpuree: Klein detail zorgt voor lekkere afsmaak

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 07 maart 2024 om 13:45
wortel aardappelpuree eten recept eten gerecht
Wortelpuree is niet alleen een smakelijke maaltijd, maar het zit ook vol vitaminen en mineralen. Het is leuk en gemakkelijk om te maken, maar als je er echt iets speciaals van wilt maken, zijn er enkele tips en trucs die je gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen.
Hieronder volgt een eenvoudig recept voor heerlijke wortelpuree, en tips om het nog lekkerder te maken.

Recept voor wortelpuree

Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen
- 300 gram wortels
- 50 gram boter
- 100 ml melk
- Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en wortels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een grote pan met gezouten water tot ze gaar zijn.
2. Giet de groenten af en laat ze kort drogen.
3. Voeg de boter en melk toe aan de pan en pureer met een aardappelstamper of een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveer de wortelaardappelpuree warm.

Tips om wortelpuree nog lekkerder te maken

Bouillon: Vervang het kookwater door kip- of groentebouillon om de wortelaardappelpuree meer smaak te geven. Je kunt het zout dan weglaten, omdat bouillon meestal al zout bevat.
Kruiden: Voeg verse kruiden toe voor extra smaak. Peterselie, tijm en rozemarijn passen goed bij de smaak van wortels en aardappelen.
Room: Vervang een deel van de melk door room om de wortelaardappelpuree romiger en rijker te maken.
Knoflook: Kook een paar teentjes knoflook mee met de aardappelen en wortels. Dit geeft de puree een subtiele knoflooksmaak.
Kaas: Voeg geraspte kaas toe aan de puree voor het serveren. Dit geeft een heerlijke hartige smaak en een mooie kleur aan het gerecht.
Met deze eenvoudige tips hebt u een gerecht dat zowel voedzaam als heerlijk is. Wortelaardappelpuree is een veelzijdige bijgerecht dat goed past bij vele soorten hoofdgerechten. Experimenteer en probeer er je eigen draai aan te geven!