Deze mogen niet ontbreken in je tuin: Langbloeiende en onderhoudsvriendelijke struiken

Huis en tuin
door VDS
zondag, 05 mei 2024 om 21:45
sering tuin
Als tuinliefhebber in België, ben je misschien op zoek naar struiken die lang bloeien en gemakkelijk te onderhouden zijn.
Gelukkig heeft België een gematigd klimaat dat gastvrij is voor een breed scala aan bloeiende struiken. In dit artikel zullen we een paar van deze struiken in detail bekijken.
1. Farfugium japonicum (Leopardplant)
De Farfugium japonicum, beter bekend als Leopardplant, groeit het best in halfschaduw of volle schaduw. Deze fraaie struik heeft grote, ronde bladeren en gele bloemen die in de late zomer of vroege herfst bloeien. Het is heel makkelijk te onderhouden.
2. Rhododendron
De Rhododendron is een favoriet van veel tuinliefhebbers en is een struik die lang bloeit en gemakkelijk te onderhouden is. De bloeiende periode van de Rhododendron begint in de late lente en duurt tot de vroege zomer. Met voldoende water en een plaats in de halfschaduw zal deze struik jaar na jaar bloeien.
3. Hortensia
Hortensia's zijn een van de meest populaire heesters in België. Ze bloeien de hele zomer en zijn gemakkelijk te onderhouden. Hortensia's houden ook van de halfschaduw, maar kunnen ook goed in de volle zon overleven.
4. Rozenstruiken
Rozenstruiken zijn traditioneel een favoriet in vele tuinen. Ze bloeien de hele zomer en kunnen gemakkelijk worden onderhouden door ze elk jaar terug te snijden. Er zijn veel variëteiten om uit te kiezen, dus er is voor elk wat wils.
5. Sering (Syringa vulgaris)
Deze struik, ook wel bekend als de gewone sering, is een van de meest geurige bloeiende struiken om te planten. De sering bloeit in de late lente en vormt grote, geurige bloemtrossen in verschillende tinten paars.
6. Viburnum
De Viburnum is een andere populaire struik in België. Het bloeit in de late lente met prachtige witte of roze bloemen, en de meeste soorten zijn in de winter nog steeds groen.
Concluderend, er zijn veel struiken die lang bloeien en gemakkelijk te onderhouden zijn in België. Met de juiste overwegingen voor klimaat, bodemgesteldheid en bloeiperiode, kunt u een prachtige, bloeiende tuin creëren die het hele seizoen door een genot is. Houd rekening met de behoeften van elke struik, zoals zonlicht, water en bodemtype, en je tuin zal zeker floreren.