Geen paniek bij een scheerwondje: Op deze manier stop je het bloeden onmiddellijk!

Gezondheid
door VDS
dinsdag, 02 april 2024 om 21:45
collagescheren
Het scheren van je gezicht, benen, oksels,... is niet altijd zonder riscico’s. Meermaals komt het voor dat we kleine wondjes veroorzaken tijdens het scheren.
We kennen allemaal die venijnige, pitsende pijn en irritatie van een snee na het scheren. Meestal gebeurt dit ook wanneer je al gehaast bent en wil je dat het bloeden zo snel mogelijk stopt.
Wij raden je graag enkele effectieve methoden aan om het bloeden zo snel mogelijk te stoppen.
Koud water:
Wanneer je een sneetje maakt tijdens het scheren, is de eerste stap om het gebied onder koud water te houden. Koud water helpt de bloedvaten te vernauwen, waardoor bloeden vermindert.
Aluinblok of Aluinsteen:
Een effectieve manier om het bloeden te stoppen is het gebruik van een aluinblok of steen. Aluin is een natuurlijk mineraal met een wit of kleurloos uiterlijk. Het middel bestaat voornamelijk uit zouten en metalen.
Zo is het antibacterieel, werkt het licht desinfecterend en sluit het de huidporiën direct na een intensieve scheerbeurt. Ook kalmeert het de huid, neutraliseert het zeepresten, vermindert het huidirritatie en geeft het simpelweg een fris gevoel na het scheren.
Maak de steen nat en dep hem op het sneetje. Het zal prikken, maar het zal zeker het bloeden stoppen.
Scheerschuim:
Je kan ook met de scheerschuim die je net gebruikte de bloeding stoppen. Breng gewoon een beetje van het schuim direct op het wondje aan.
Huismiddeltjes:
Producten als lippenbalsem, honing en zelfs een papje gemaakt van meel en water kunnen makkelijke en praktische oplossingen bieden om het bloeden te stoppen.
Terwijl al deze methoden effectief kunnen zijn, is het van belang om te onthouden dat als het bloeden blijft aanhouden en niet stopt na een paar minuten, het raadzaam is om medische hulp te zoeken.
Een sneetje tijdens het scheren kan soms leiden tot ernstiger verwondingen en vereist mogelijk meer dan alleen huismiddeltjes om het bloeden te stoppen.