Zin in een originele croque? Ontdek dit recept met geroosterd brood

Eten en drinken
door VDS
vrijdag, 28 juni 2024 om 14:45
croque
Ben je op zoek naar een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd? Zoek niet verder, want we hebben een geweldig recept dat zeker indruk op je zal maken.

Recept voor croque met kip, spek, sla, tomaat en komkommer

Dit is de perfecte combinatie van klassieke smaken zoals kip, spek en sla, verrijkt met de frisheid van tomaat en komkommer. Hier krijg je het graag recept voor een toast met kip, spek, sla, tomaat en komkommer.
Ingrediënten:
- 4 sneetjes brood
- 300 gram kipfilet
- 200 gram spekreepjes
- 1 krop sla
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Stappen:
1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden Celsius. Tijdens het wachten op de oven, kun je beginnen met het voorbereiden van de ingrediënten. Snij de kipfilet in dunne reepjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie.
2. Bak vervolgens de spekreepjes in dezelfde pan tot ze mooi knapperig zijn. Zet beide opzij om af te koelen.
3. Snijd ondertussen de komkommer en de tomaten in plakjes en maak de sla schoon.
4. Beleg elk sneetje brood met wat sla, gevolgd door de plakjes tomaat en komkommer. Leg vervolgens de kip en spek op de groenten.
5. Plaats de toast in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat het brood naar wens is geroosterd.
6. Haal uit de oven, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Dit heerlijke toast met kip en spek recept is de perfectie. Het combineert de smaken van geroosterd brood, hartige kip, knapperig spek, verse groenten en sappige tomaten tot een smaakexplosie.