Wereldkeuken in jouw keuken: Maak een authentieke Russische salade.

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 18 mei 2024 om 12:26
rusische salade eten recept
De Russische salade, ook wel bekend als Ensalada Rusa (Spaanse salade), is een eenvoudige, maar heerlijk smakelijke traktatie. In dit artikel delen we graag het recept voor deze beroemde salade en kom je meer te weten over de geschiedenis ervan.
De oorsprong van de Russische salade is inderdaad Russisch, gecreëerd door de chef-kok Lucien Olivier in Moskou in het midden van de 19e eeuw. Het originele recept bevatte niet alleen de aardappelen en wortelen die worden geassocieerd met de hedendaagse variant, maar ook meer luxe ingrediënten zoals kaviaar en korhoender.
Door de jaren heen is de salade echter geëvolueerd en aangepast aan lokale smaken en ingrediënten, resulterend in de veelzijdige en heerlijke variant die vandaag de dag bekend is als 'Ensalada Rusa'.

Recept voor een Russische salade of ensalada rusa:

Ingrediënten:
- 3 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote wortelen
- 150 gram erwten (vers of bevroren)
- 3 hardgekookte eieren
- 2 augurken
- 200 gram mayonaise
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
1. Schil de aardappelen en wortelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze tot ze zacht zijn, samen met de erwten. Giet af en laat afkoelen.
2. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de augurken ook in blokjes.
3. Doe de aardappelen, wortelen, erwten, eieren en augurken in een kom. Voeg de mayonaise toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
4. Laat de salade een paar uur in de koelkast staan ​​om de smaken te laten mengen. Serveer gekoeld.
De Russische salade is een veelzijdig gerecht dat als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht kan worden geserveerd. Het is ook een populaire keuze voor feestjes en bijeenkomsten vanwege de eenvoudige voorbereiding en gemakkelijke portionering.
Op het einde, de Russische salade of ensalada rusa belichaamt de eenvoud van de culinaire kunst: met slechts een paar basisingrediënten kun je een gerecht maken dat niet alleen heerlijk is, maar ook blijk geeft van een rijke en gevarieerde culinaire geschiedenis.
Met dit recept in je repertoire kun je genieten van een smakelijk stukje wereldkeuken, gewoon bij je thuis. Bon appétit!