Nooit geweten dat het zo simpel is? Recept voor zalige roomsoesjes

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 02 mei 2024 om 13:45
roomsoesjes eten recept
Roomsoesjes zijn een ultieme traktatie voor elke gelegenheid. Of het nu voor een verjaardagsfeest, een speciaal diner of een gezellige picknick is, deze kleine, romige zoete lekkernijen zullen altijd een glimlach op je gezicht toveren.

Recept zalige roomsoezen

Dus, als je hebt zitten smachten naar de perfecte roomsoesjes, heb je geluk! In dit artikel geven we je graag het recept voor heerlijke zelfgemaakte roomsoesjes.
Ingrediënten:
Voor de soesjes:
- 150 ml water
- 60 gr boter
- Een snufje zout
- 75 gr bloem
- 3 eieren
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de topping:
- 200 gr pure chocolade
Procedure:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Breng in een pannetje het water met de boter en een snufje zout aan de kook. Voeg de bloem toe en roer goed door totdat er een deegbal ontstaat.
3. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.
4. Vul een spuitzak met het deeg en spuit kleine hoopjes op de bakplaat. Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
5. Voor de vulling, klop je de slagroom met de suiker en vanille-extract tot een luchtige massa. Vul hiermee een andere spuitzak.
6. Zodra de soesjes afgekoeld zijn, prik je een klein gaatje in de onderkant van elk soesje en vul je ze met de slagroom.
7. Voor de topping, smelt je de chocolade au bain-marie en doop je de gevulde soesjes erin.
8. Laat de chocolade stollen en voilà, je heerlijke zelfgemaakte roomsoesjes zijn klaar om opgepeuzeld te worden!
Roomsoesjes maken lijkt misschien een uitdaging, maar met dit stap-voor-stap recept kan iedereen deze heerlijke hapjes bereiden. Dus trek je schort aan, haal je ingrediënten in huis en bak erop los!