Snel, eenvoudig en absoluut verrukkelijk: Zo heb je tomatensoep nog nooit klaargemaakt

Eten en drinken
door VDSzaterdag, 10 februari 2024 om 13:45
tomatensoep soep eten recept
Als je een warme, vullende maaltijd wilt bereiden, is tomatensoep met smeerkaas een geweldige optie. Deze eenvoudige soep is rijk aan smaak en voedingsstoffen, en kan makkelijk worden bereid met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Laten we starten!
Benodigdheden:
- 1 kilo rijpe tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 1 rode paprika
- 1 groenten bouillonblokje
- 150 gram smeerkaas
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Handjevol verse basilicumblaadjes voor garnering
Stappen:
1. Begin met het fijn snijden van de ui, knoflook, wortel, en paprika. Snijd de tomaten in kwarten.
2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten en knoflook toe en roer ongeveer 5 minuten of tot de groenten zacht zijn.
3. Voeg de tomaten en het bouillonblokje toe aan de pan, samen met ongeveer vier kopjes water. Breng aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten sudderen.
4. Zodra de soep voldoende heeft gesudderd, gebruikt u een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
5. Voeg de smeerkaas toe aan de gepureerde soep en verhit op een laag vuur tot de kaas volledig is gesmolten en goed is gemengd.
6. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe aan de soep. Garneer met verse basilicumblaadjes vlak voor het serveren.
Als je de soup direct wilt serveren is dat uiteraard geen probleem, maar laat je het een nacht in de koelkast trekken, dan zul je merken dat de smaken nog verder versterkt zijn.
Tomatensoep met smeerkaas is een verfijnde en smakelijke soep om aan elk menu toe te voegen of als vieruurtje of om tussendoor van te genieten. Bon Appetit!