Nooit geweten dat het zo simpel was: Recept voor een chique dessert met amper 3 ingrediënten

Eten en drinken
door VDS
zondag, 19 mei 2024 om 13:45
meringue 7107141 1920
Meringue is een klassieker in de wereld van het zoete gebak. Met slechts een paar ingrediënten tovert u luchtige wolkjes op tafel die zowel jong als oud kunnen plezieren.
En laat u niet afschrikken door de verfijndheid van dit dessert; meringue maken is niet moeilijk als u eenmaal de basis onder de knie hebt.
Bovendien kan het aanpassen van de kleur van uw meringues, zoals het toevoegen van een beetje roze, een extra dimensie geven aan uw creatie. In dit artikel geven we u graag het recept voor meringue en leggen we uit hoe u verschillende kleuren kunt bekomen.

Het basisrecept voor meringue

Benodigdheden
- 4 eiwitten
- 220 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 snufje zout
Bereiding
Begin met het voorverwarmen van uw oven op 90°C. Zorg ervoor dat uw kom en mixer volledig schoon en vetvrij zijn. Dit is zeer belangrijk om het opkloppen van uw eiwitten te doen slagen. Klop de eiwitten op hoge snelheid totdat ze schuimig worden. Voeg daarna geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel stijve pieken vormt. Voeg tenslotte het vanille-extract en het zout toe.
Nu het meringue-beslag klaar is, gaan we geleidelijk kleur toevoegen. Voor een roze meringue gebruikt u roze gelkleurstof. Deze is meestal verkrijgbaar bij bakwinkels of online. Voeg de kleurstof toe aan het meringue-beslag en vouw deze voorzichtig in het beslag tot u de gewenste kleur krijgt. Let op, voeg de kleurstof geleidelijk toe, je kunt altijd meer toevoegen, maar je kunt de kleurstof niet terugnemen.
Schep het gekleurde meringue-beslag in een spuitzak en spuit hiermee mooie toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues vervolgens 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens in de oven afkoelen.
Dit recept is niet alleen gemakkelijk te volgen, maar biedt ook eindeloze variatiemogelijkheden. U kunt verschillende kleuren bekomen door gewoon verschillende kleurstoffen te gebruiken.
In het kort, meringue maken is een eenvoudig proces dat fantastische resultaten oplevert. Of u nu houdt van traditioneel wit of experimenteert met ongebruikelijke kleuren zoals roze, deze zoete traktatie is altijd een hit.
Onthoud dat oefening kunst baart. Dus zelfs als je meringues in eerste instantie niet perfect zijn, zul je merken dat je vaardigheden verbeteren naarmate je meer ervaring opdoet. Veel bakplezier!