Kijkers emotioneel overwelmd door verhaal op Netflix van een verboden liefde: "Deze film heeft me in miljoenen stukjes gescheurd

Entertainment
door VDS
donderdag, 02 mei 2024 om 11:45
brokeback mountain
Netflix heeft de prestigieuze en veelbesproken western ‘Brokeback Mountain’ uit 2005 toegevoegd aan zijn bibliotheek.

3 Oscars kreeg Brokeback Mountain voor verhaal over verboden liefde

Deze film die goed was voor 3 Oscars is een van de meest invloedrijke films ooit als het gaat over een verboden relatie tussen twee cowboys.
De film vertelt het verhaal van twee jonge cowboys, Ennis Del Mar, gespeeld door Heath Ledger en Jack Twist, een rol voor Jake Gyllenhaal, die in de zomer van 1963 wat bijverdienen met het hoeden van schapen in de bergen van Wyoming. 
In de uitgestrekte, eenzame landschappen ontwikkelen beide mannen al snel een hechte band, die tot hun eigen verrassing en schrik uitmondt in meer.
Ennis en Jacks levens gaan weer uit elkaar, en beide mannen trouwen en bouwen een eigen bestaan op. Wanneer ze elkaar jaren later weer tegenkomen, blijkt hun liefde nog even vurig als in de zomer van hun ontmoeting.
Vele heimelijke ontmoetingen volgen en ze leiden een dubbelleven tot een van hen naar buiten wil komen met hun relatie wat een enorme druk legt op hen en er een levensbelangrijke keuze gemaakt moet worden.
Brokeback Mountain leidde vanwege het thema van homoseksualiteit tot een aantal controverses, maar kijkers hebben de film in hun hart gesloten. "Deze film laat ons liefde zien. Liefde in al haar soorten en facetten. Het heeft me echt geraakt."
"Zo'n gevoelige, mooi geacteerde film. Ik moest er soms van huilen."
"Deze film heeft me in miljoenen stukjes gescheurd. Een van de grootste juweeltjes van zijn generatie."