Koffieprut, het verborgen goud in je keuken: Diverse manieren om het te hergebruiken

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 06 juli 2024 om 7:45
koffie gemalen koffie koffie in filter koffie opgieten drinken warme drank
Als je een fervent koffiedrinker bent, kan de hoeveelheid koffieprut die je elke dag produceert vrij aanzienlijk zijn. Maar wat doe je ermee?
In plaats van de koffieprut steeds weg te gooien, zijn er andere manieren waarop je dit bijproduct kunt gebruiken. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen met koffieprut.
Houd je van tuinieren? Dan kun je de koffieprut direct in de grond rond je planten verdelen. Het biedt de planten essentiële voedingsstoffen en houdt tegelijkertijd ongedierte weg.
Nog een toepassing van koffieprut in je tuin. Het is een geweldige aanvulling voor je composthoop. Het is rijk aan stikstof, wat nuttig is voor de bodem.
Koffieprut kan worden gemengd met een beetje olijfolie of kokosolie om een uitstekende exfoliërende scrub te maken. Het kan helpen om de dode huidcellen te verwijderen en je huid zacht en glad te maken.
Koffie is rijk aan antioxidanten, die je haar kunnen versterken en laten glanzen. Spoel je haar na het wassen gewoon door met een mengsel van koffieprut en water.
Een nogal bijzondere troef van koffieprut die niet veel mensen kennen. Als je krassen hebt op donkere houten meubels, kun je deze vullen met koffieprut. Laat het een paar minuten intrekken en veeg het vervolgens weg. De kleur van de koffie helpt de krassen te maskeren.
De volgende keer dat je geneigd bent om je koffieprut weg te gooien, bedenk dan dat het veel nuttige toepassingen heeft. Bovendien kun je met deze nuttige tips geld besparen op tuinbenodigdheden, schoonheidsproducten en huishoudelijke artikelen.