Altijd verse spinazie binnen handbereik: Dood bacteriën en enzymen voor je spinazie invriest

Eten en drinken
door VDS
vrijdag, 05 juli 2024 om 21:45
spinazie groente eten
Het is een veel voorkomende vraag onder kookliefhebbers: kan je verse spinazie invriezen? Het antwoord is een volmondige ja!
Verse spinazie invriezen is niet alleen mogelijk, maar ook een geweldige manier om deze voedzame groente langer te bewaren en te genieten van heerlijke spinazie-gerechten op elk moment van het jaar.

Welke methode volg je om verse spinazie in te vriezen?

Het begint allemaal met de selectie van de spinazie. Zorg ervoor dat je verse en groene spinazie kiest. Vermijd bladeren die geel of verwelkt zijn. Was de spinazie grondig onder stromend water om eventueel vuil of zand te verwijderen.
Het blancheren van spinazie is een essentiële stap voordat je het invriest. Dit proces helpt bij het doden van bacteriën en enzymen, waardoor de kleur, smaak en voedingswaarde van de spinazie behouden blijft.
Om spinazie te blancheren, dompel je de bladeren onder in kokend water voor ongeveer 30 seconden tot 2 minuten, haal ze er dan onmiddellijk uit en stop ze in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen.
Na het blancheren en afkoelen, is het belangrijk om de spinazie goed te drogen. Dit kan gedaan worden door de bladeren tussen keukenpapier te leggen en zachtjes te drukken om overtollig water te verwijderen.
Nu is het tijd om de spinazie in te vriezen. Doe de droge spinaziebladeren in vriezer-vriendelijke zakken of containers. Zorg ervoor dat elke zak of container goed is verzegeld om vriesbrand te voorkomen.
Zodra je spinazie in de vriezerzakken zit, vergeet niet ze te labelen met de datum van invriezen. Goed ingevroren spinazie kan tot 8-12 maanden in de vriezer blijven.
Het invriezen van spinazie kan snel, eenvoudig en geeft de mogelijkheid om altijd een vezelrijke groente bij de hand te hebben.