Het geheim van een verrukkelijke aspergequiche: Zo heb je het witte goud nog nooit gegeten!

Eten en drinken
door RMO
vrijdag, 19 april 2024 om 12:05
quiche asperges en zalm eten recept
Het aspergeseizoen is weer in volle gang, wat betekent dat het tijd is om te genieten van deze overheerlijke groente in allerlei gerechten. Één van de meest geliefde manieren om asperges te gebruiken is in een quiche.
Hier volgthet recept voor een quiche met asperges, een gerecht dat zowel voedzaam als heerlijk is en daarmee een uitstekende optie voor een smakelijk diner of lunch.

Recept voor een quiche met heerlijke asperges

Ingrediënten:
- 500 g witte asperges
- 1 kant-en-klaar quiche(deeg)bodem
- 200 g gerookte zalm
- 4 eieren
- 200 ml verse room
- 100 g geraspte kaas
- Verse dille, zout en peper naar smaak
- Mini tomaatjes (optioneel)
Bereidingswijze:
Begin, zoals altijd bij het koken met asperges, met het schillen van de asperges. Snijd hierna ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges in water met een beetje zout gedurende ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verwarm je oven voor op 200 graden en rol je quichebodem uit in een ronde quichevorm. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Dit helpt om te voorkomen dat de bodem opzwelt tijdens het bakken.
Verdeel de gerookte zalm over de quichebodem en leg daarbovenop de gekookte asperges. In een kom, klop de eieren en voeg de room, geraspte kaas, gesneden dille, peper en zout toe. Schenk dit mengsel over de asperges en zalm in de quichevorm. Optioneel kan je ook nog de minit tomaten halveren en verspreiden over de taartvorm;
Bak de quiche in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, of totdat de top goudbruin wordt en de vulling is gestold. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Deze quiche met asperges en gerookte zalm is een lichte en smaakvolle optie voor elke maaltijd. De combinatie van het zachte van de asperges, het zoutige van de zalm en het romige van de eieren en room maken dit tot een onweerstaanbaar gerecht. Met dit eenvoudige recept, kan iedereen een overheerlijke aspergequiche op tafel zetten. Eet smakelijk!