Award-winnende serie over obsessie en spionage op Netflix intrigeert kijkers enorm: "Een absolute knaller van een serie"

Entertainment
door RMO
vrijdag, 19 april 2024 om 14:15
killing eve netflix serie
Op Netflix staat sinds een tweetal maanden een pareltje waar heel wat kijkers zich hebben vastgebeten. De serie heeft al heel wat prijzen gewonnen en de hoofdrolspelers zijn subliem. Graag zetten we deze serie nog even in de spotlights, mocht je hem nog niet gezien hebben.

Obsessie ligt aan de basis van een gedurfd kat en muis-spel tussen een huurmoordenaar en haar jager

Killing Eve is een boeiende Britse spionagethriller, geproduceerd door Sid Gentle Films in het Verenigd Koninkrijk voor zowel BBC America als BBC Three. Deze serie volgt de belevenissen van Eve Polastri, een personage gespeeld door Sandra Oh.
Eve is een researcher voor de Britse geheime dienst, belast met de taak Villanelle, een psychopathische vrouwelijke huurmoordenaar, te vangen. Villanelle wordt gespeeld door Jodie Comer. Gedurende de jacht ontstaat een wederzijdse obsessie tussen de twee. De serie is gebaseerd op de Villanelle-romans van Luke Jennings.
Aan het begin van de serie is Eve verveeld met haar eentonige rol bij de MI5 en na haar gedurfde onderzoek naar de details van een getuige die ze onderzoekt, wordt ze ontslagen. Haar fascinatie voor vrouwelijke huurmoordenaars leidt er later echter toe dat ze een undercover-divisie binnen de MI6 betreedt.
In deze nieuwe rol houdt ze zich bezig met de jacht op en de opsporing van Villanelle, een harteloze internationale vrouwelijke huurmoordenaar die voor een mysterieuze organisatie genaamd The Twelve werkt. Wanneer zowel Eve als Villanelle elkaars levenspad kruisen, ontstaat er een obsessieve cyclus die hun individuele missies hindert en hen nader tot elkaar brengt.
Op Netflix vind je de 4 seizoenen van Killing Eve, kijkplezier gegarandeerd. "Ik heb het onlangs ook opnieuw bekeken en vond het geweldig", "Absoluut briljant. Fantastisch acteerwerk van de hele cast", "Het was geweldig maar een beetje te gestoord voor mij", "Een van mijn favorieten, een absolute knaller van een serie", “Ben er ook mee bezig. Bijna aan laatste seizoen. De gezichtsexpressies van die vrouw is echt geniaal”.